Last news in Fakti

19 Юни, 2016 14:57 794 0

Росицки: Феновете ни помогнаха срещу Хърватия

  • росицки-
  • чехия-
  • фенове-
  • хърватия-
  • евро 2016

Чехът доволен от привържениците на тима

Росицки: Феновете ни помогнаха срещу Хърватия - 1
Снимка: БТА/АР

Халфът на Чехия Томаш Росицки изрази очакване привържениците да помогнат на отбора да направи разлика в решителния мач срещу Турция от група "D" на Евро 2016. Чехите, също както и турците, се нуждаят от победата в мача, за да могат да продължат към фазата на директните елиминации.

Убедителен успех пък, гарниран с 3 точки за Испания срещу Хърватия, може да прати чехите дори на втората позиция в потока. В класирането в групата Чехия е трета с 1 точка, докато Турция е на четвърта позиция без актив. В петък срещу Хърватия чехите изоставаха с 0:2 петнайсетина минути преди края, но мощно подкрепяни от трибуните стигнаха до равенството след гол от дузпа на Томаш Несид в добавеното време. 

"Може би сте забелязали, че по време на мача с Хърватия окуражавах феновете да бъдат по-активни", каза Росицки. "Те бяха чудесни и ние реагирахме подобаващо на тази подкрепа. Мисля, че това бе добър мач както за нас, така и за привържениците ни, за което сме им благодарни. Надяваме се, че сега ще успеят да ни помогнат по същия начин и срещу Турция", каза чешкият капитан.

Тимовете на Чехия и Турция се изправят един срещу друг във вторник. Двата отбора бяха в една квалификационна група за европейското, като си размениха по една победа на гост. През октомври 2014 Чехия спечели с 2:1 в Истанбул, докато година по-късно турците надделяха с 2:0 в Прага.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА