22 Юни, 2016 20:59 1 501 0

Португалия и Унгария си спретнаха голово шоу

  • португалия-
  • унгария-
  • евро 2016

Двата тима не излъчиха победител и приключиха при 3:3, Роналдо заби два гола

Отборите на Португалия и Унгария не успяха да се бият, но определено изиграха най-зрелищната среща към момента на Евро 2016.

Двата тима завършиха при 3:3 в последния си мач от група F.

Резултатът в срещата бе открит още в 19-ата минута от Золтан Гера. Ветеранът в тима на унгарците овладя на гърди пред дъгата и с мощен шут намери левия долен ъгъл на Патрисио, вкарвайки един от най-красивите голове на първенството.

Малко преди почивката Нани изравни за Португалия и върна надеждите за своите. Роналдо даде прецизен извеждащ пас към съотборника си и бившият футболист на Манчестър Юнайтед не сгреши за 1:1.

Второто полувреме също започна яростно и положенията валяха още от първите му минути.

В 47-ата минута Унгария стигна до пряк свободен удар на отлична позиция пред вратата на Патрисио.

Зад топката застана Балаш Джуджак, който стреля силно, топката рикошира и остави безпомощен стража на португалците, който тръгна в другия ъгъл.

Отговорът на иберийците дойде мигновено - само три минути след попадението на унгарците. Жоао Марио получи топката отдясно и веднага видя Кристиано Роналдо в наказателното поле, подавайки топката пред малкия пеналт. Нападателят отклони технично топката с пета, като не остави никакви шансове на Кирали.

Красивото попадение на Роналдо изобщо не смути унгарците, които отново се понесоха в предни позиции и в 55-ата минута стигнаха до нов свободен удар в близост до мястото, откъдето Джуджак вкара първия си гол в срещата, а зад топката застана отново той.

Капитанът на унгарците стреля силно с левия крак, но този път топката се отби в стената. Тя обаче отново попадна в Джуджак, който с лекота залъга двама бранители на Португалия и стреля по диагонала. Коженото кълбо рикошира в крака на Нани и влетя неспасяемо за трети път в мрежата на вратаря Руи Патрисио.

Това обаче не бе краят на шоуто. Последната дума отново имаше Кристиано Роналдо. Асът препарира Габор Кирали след центриране на влезлият като резерва Рикардо Куарешма.

До края на двубоя привидно резултатът устройваше и двата тима и те разиграваха в очакване на последния съдийски сигнал. До нови попадения не се стигна и след ремито двата тима мислят вече за следващата фаза от надпреварата.

Унгарците печелят групата, събирайки 5 т. и по-добра голова разлика от Исландия. Португалците останаха трети, но също се класират на 1/8-финал заради по-добрите си показатели.

Крайно класиране в група F:

1. Унгария 5 т.

2. Исландия 5 т.

3. Португалия 3 т.

4. Австрия 1 т.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА