Last news in Fakti

23 Юни, 2016 00:29 1 035 0

Белгия наказа шведите и гледа към 1/8-финалите

  • белгия-
  • швеция-
  • евро 2016-
  • златан ибрахимович-
  • група е

Ибрахимович не успя да класира отбора напред в последния си мач за националния

Отборът на Швеция ще трябва да се сбогува безславно с Евро 2016. Това стана факт след като в последния си двубой от група E на надпреварата скандинавците отстъпиха пред Белгия с 0:1.

"Тре кронур" се нуждаеха само и единствено от победа, за да продължат на осминафиналите, но надеждите им бяха попарени от гол на Раджа Наинголан в 84-ата минута.

И двата тима показаха най-доброто от себе си на терена и хубавите голови възможности и пред двете врати не липсваха. "Червените дяволи" обаче бяха по-класният тим и заслужено продължават към следващата фаза на турнира.

В самия край на първото полувремето десният бек Тома Мюние можеше да даде аванс на Белгия, но малко не му достигна да прати топката в мрежата след центриране от фаул на Де Бройне.

В началото на втората част шведите станаха по-активни, което бе обяснимо предвид факта, че те на всяка цена се нуждаеха от победа.

В 62-ата минута Ибра прати топката в мрежата на Куртоа, но от положение на засада и голът му беше отменен.

В 83-ата минута Андреас Гранквист стреля с глава след центриране от корнер, но топката беше изчистена от самата голлиния. В ответната атака бомбен шут на Раджа Наинголан от над 25 метра изненада Исаксон и влетя в мрежата - 1:0 за Белгия.

В заключителните минути Ибрахимович отправиефектен изстрел към вратата на Куртоа, но топката профуча покрай страничния стълб. Това бе и последният интересен момент в мача.

Така в последния си мач за националния Ибра не успя да спаси тима си от отпадането и Швеция приключва на последното място в групата си с актив от само една точка. Селекционерът Ерик Хамрен също се разделя с клуба.

Белгия от своя страха защити статута си на скрит фаворит за трофея и финишира в груповата фаза с 6 т, колкото имат и италианците. Скуадрата обаче бе една крачка напред след като се наложи в директния сблъсък между двата тима и запазва първото си място в класирането.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА