Last news in Fakti

2 Юли, 2016 15:28 1 852 0

Буфон: Не сравнявайте Нойер с мен

  • буфон-
  • италия-
  • германия-
  • нойер-
  • сравнение

"Ако мен ме бяхте сравнили с 38-годишен вратар, щях да се обидя", заяви легендата

Буфон: Не сравнявайте Нойер с мен - 1
Снимка: БТА/АР

Ветеранът на вратата на Италия Джанлуиджи Буфон все още не е допуснал гол на Евро 2016, но даде висока оценка на колегата си на германската врата Мануел Наойер преди четвъртфиналния мач тази вечер.

"Мисля, че ще бъде малко обидно сравнение да се постави Мануел Нойер до 38-годишен вратар. В последните четири, пет години той показва, че наистина е най-добрият вратар изобщо в момента", заяви Буфон, след като се засмя при първото изречение.

30-годишният Нойер също не е допускал гол на това Европейско първенство, често действително е обявяван за най-добър вратар в света, като единствената му конкуренция изглежда Давид де Хеа, който е титуляр на испанската врата. Но показаното от Буфон в последните няколко години, както в националния отбор, така и в Ювентус, също гарантира, че той принадлежи към елитната категория вратари.

Треньорът на вратарите в националния отбор на Германия Андреас Кьопке, който пък беше на вратата на Бундестима при спечелената титла през 1996-а година в Англия, определени без съмнение Нойер и Буфон за най-добри във Франция в момента.

"Джиджи в последните две години е просто без грешка. Той е невероятна класа. За мене Буфон винаги е бил модел за подражание на терена, казва Нойер пред вестник Тагесшпийгел. Излъчва спокойствие, когато е на терена. Много добре играе в наказателното поле, говори много на защитниците и под рамката е страхотен", прави анализ на опитния си колега Нойер.

Двамата са имали директен дуел за последно на осминафиналите на Шампионската лига, когато Байерн (Мюнхен) с Нойер на вратата отстрани Юве с общ резултат 6:4 и продължение във втората среща.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА