Last news in Fakti

4 Юли, 2016 13:29 962 0

Лагербак: От такива мачове можем само да се учим

  • лагербак-
  • исландия-
  • франция-
  • евро 2016

"Направихме грешки и бяхме твърде пасивни", заяви селекционерът на Исландия

Лагербак: От такива мачове можем само да се учим - 1
Снимка: БТА/АР

Селекционерът на Исландия Ларс Лагербак призна превъзходството на Франция в четвъртфинала на Евро 2016, който исландците загубиха с 2:5.

"Поздравявам Франция. Те са фантастичен отбор и ни накараха да изглеждаме зле на терена. Тези 4,5 години бяха фантастични за мен. С всички тези фенове, които дойдоха да ни подкрепят и с еуфорията у дома, която създадохме, с целия позитивизъм и интерес, всичко това ще остане дълбоко в сърцето ми. Наслаждавах се на всяка минута с отбора, с изключение може би на първите 45 минути на мача с Франция", коментира Лагербак.

По думите му исландците не са успели да се нагодят психологически към мача.

"Не подходихме към мача с нужната нагласа. През второто полувреме играхме по-добре и показахме, че проблемът не е физически. От тези мачове може само да се учим. Момчетата видяха, че трябва да са концентрирани във всяка секунда на терена. Направихме грешки и бяхме твърде пасивни.

Като цяло като погледнем турнира, достигането до четвъртфинал за дебютант е абсолютно фантастично. Може и да се върна към треньорството в някаква степен, но сега е ред на Хеймир Халгримсон да покаже своите качества и да води националния отбор", коментира Ларс Лагербак.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА