Last news in Fakti

19 Юли, 2016 23:42 1 221 0

Лудогорец разгроми Младост в реванша

  • лудогорец-
  • младост-
  • разгроми

Българите влизат със самочувствие в следващата фаза от квалификациите за Лигата на богатите

Българският шампион Лудогорец не срещна трудност във втория предварителен кръг от Шампионската лига и доказа, че има потенциала дори да се бори за място в груповата фаза от Лигата на богатите.

Разградчани се наложиха с категоричното 3:0 над Младост (Подгорица) в мача-реванш между двата тима и с общ резултат 5:0 продължават напред в най-комерсиалния турнир.

Джоди Лукоки отново бе най-добрият на терена и откри рзултата още през първата част. В 38-ата минута Джонатан Кафу изведе своя съотборник отляво, който си нагласи кълбото на силния десен крак, и опъна мрежата с майсторско изпълнение в далечния ъгъл.

 

В 22-ата минута Лакич подсече Марселиньо в наказателното поле и холандксият рефер Пол ван Букел отсъди дузпа в полза на българите. С отговорността се нагърби Козмин Моци, но ударът му бе отразен от вратаря Люлянович.

 

В 33-ата минута и Младост стигна до попадение, но то бе отменено за нарушение в атака на Копитович срещу Козмин Моци. Последваха бурни протести от страна на домакините, но след кратко съвещание между главния и страничния съдия, играта продължи без попадение.

През второто полувреме Вандерсон удвои преднината на "орлите" с попадението си в 48-та минута, а Лукоки ознаменува страхотното си представяне с втори гол - в 64-та минута, оформяйки класическия успех в срещата за нашенци.

 

Преминаването в третия квалификационен кръг пък означа минимум плейоф за групите на Лига Европа.

Това би се случило при едно евентуално отпадане от следващия съперник. Припомняме, че българският шампион ще срещне сръбския Цървена звезда, в следващата фаза от квалификациите.

Ако бъде преодолян и сръбския гранд, възпитаниците на Георги Дерменджиев ще си осигурят минимум мястото в групите на Лига Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА