Last news in Fakti

9 Август, 2016 10:27 1 222 0

Вермален с повече трофеи от Роналдо

  • вермален-
  • трофеи-
  • роналдо-
  • барселона-
  • контузии

Въпреки непрекъснатите си контузии белгиецът може да се похвали с 6 шампионски медала

Вермален с повече трофеи от Роналдо - 1
Снимка: БТА/АР

Днес бранителят на Барселона Томас Вермален беше пратен под наем в Рома заради честите си контузии и едва ли някога ще играе отново на стадион "Ноу Камп".

Въпреки това белгиецът остава в историята като абсолютен рекордьор по отношение на съотношението между изиграни мачове и спечелени трофеи. В първия от двата си сезона в Барселона той игра само веднъж заради мускулна контузия - в последния кръг, при равенството 2:2 срещу Депортиво Ла Коруня. 

За двата си сезона бранителят записа едва 21 мача, от които само седем като титуляр. За сметка на това той грабна шест шампионски медала.

Томас спечели два пъти Ла Лига, два пъти Купата на Испания, Суперкупата на УЕФА и световното клубно първенство. Той беше в състава на Барса и в Шампионската лига за сезон 2014/15, но не получи медал, заради липсата на игрово време.

За сравнение Вермален спечели само един шампионски медал за над пет сезона в Арсенал, когато спечели ФА Къп през 2014 година.

Куриозното е, че белгиецът е ставал шампион на Испания по-често от Кристиано Роналдо, който има 260 гола за "белия балет" в Ла Лига, но триумфира в първенството само през сезон 2011/12.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА