Last news in Fakti

16 Август, 2016 05:59 847 0

На велосипед до Рио

  • велосипед-
  • пътуване-
  • олимпийски игри

28 432 километра за 467 дена

На велосипед до Рио - 1
Снимка: БТА/АР

Стартирали на 27 април 2015 г. в Мюнхен, те са пристигнали с велосипедите си в Рио де Жанейро точно навреме за откриването на Олимпийските игри. Братята Юлиан и Нико Шмидер и техният приятел Сандро Райтер са стъпили на крайбрежната алея в Копакабана на 5 август като „Trio for Rio“, пише ДПА.

Изминали са 28 432 километра за 467 дена. От тях 333 дни те са били на колелата, по-дълги почивки са направили в Куба и на островите Галапагос. На плажа велосипедистите разказват отново и отново на английски, португалски и немски необикновената си история, включително как са бягали от мечка в Аляска.

На ден те са харчили средно 18 евро на човек и са преминали през 24 страни. От Шотландия са тръгнали за Исландия, от там за Аляска и после от Северна до Южна Америка.

„Какво чувство е само!“, ликува Юлиан Шмидер. Велосипедите с багажа тежали около 40 килограма. След полета до Исландия и после до Аляска са продължили за Канада, САЩ, Мексико, Централна Америка, с кораб от Панама до Колумбия. После до Еквадор, Перу, Боливия, Чили с над 4000 метра високи планини.

Следват Парагвай, прочутите водопади Игуасу и през Южна Бразилия нагоре до Рио. Юлиан и Сандро са напуснали работата си като социален педагог и соларен техник. Обикновено спели на палатка, също така често са ги канели да нощуват. „Нямаме никакъв лош опит с хората“, казва Шмидер пред ДПА. „Само горе в Аляска след нас тичаше една черна мечка, но я блъсна кола и за съжаление тя умря.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА