27 Август, 2016 23:13 1 038 0

Локо (ГО) не успя да измъкне нищо от ЦСКА-София

  • цска-софия-
  • локо (го)-
  • първа професионална лига

Отборът на ЦСКА-София отново не успя да убеди с играта си, но този път поне достигна до трите точки.

Това се случи на стадион "Българска армия", а успехът бе с 2:0 срещу аутсайдера Локо (ГО) в срещата между двата тима от петия кръг на Първа професионална лига на България.

Първото попадение на столичани бе дело на Густаво Кулма, който с топовен изстрел в 66-ата минута реализира, след асистенция на Стойчо Атанасов.

В 81-ата минута реферът Никола Попов изгони Димо Атанасов и направи последните минути от двубоя съвсем без интрига.

Арсенио Нунеш и Борис Галчев пропуснаха също да добавят имената си сред голмайсторите и резултатът се запази до самия край на сблъсъка. Тогава обаче Чорбаджийски блеса и в добавеното време доуби интригата с втори гол в полза на "армейците".

В същото време доскорошният лидер Черно море най-накрая инкасира и загуба. Тимът на Дунав Русе разби "моряците" с 3:0 на стадиона в Разград и вече е едноличен лидер в таблицата.

Точни за “драконите”, които напълно обезличиха варненци, бяха Антон Огнянов (9’), Диян Димов (45’) и Мирослав Будинов (48’).

Двата тима влязоха в срещата с по 10 точки, но убедителното представяне на русенци им гарантира лидерската позиция след петия кръг. Дунав вече е с 13 точки в актива си.

Ботев (Пловдив) също може да си позволи радост, след като регистрира втория си успех през новия сезон в родния шампионат.

"Жълто-черните" от Пловдив се наложиха с 2:1 при домакинството си на Нефтохимик (Бургас).
Първо Жоао Пауло откри резултата в 14-ата минута след изключителен извеждащ пас на капитана Тодор Неделев.

В края на първата част обаче - в 41-ата минута, гостите от "Лазур" изравниха резултата чрез Костадин Велков и съхраниха шансовете си да откраднат поне точката от Коматево. По ирония на съдбата обаче победният гол за Ботев падна не след прецизни действия на "канарчетата" в атака, а след кошмарна грешка в защитата на съперника в 55-ата минута.

От нея се възползва миналият през съставите на ЦСКА и Лудогорец Иван Стоянов, който асистира на Серкан Юсен за оказалото се победно второ попадение в срещата. С този успех на домашна сцена двукратният шампион на България събра 7 точки в актива си и се изкачи до седмото място във временното класиране. Завърналият се в елита Нефтохимик пък остава 11-и, с 4 точки на сметката си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА