10 Ноември, 2016 13:04 981 0

Македонци предлагат работа на Любо Пенев

  • пенев-
  • шкендия-
  • треньор

Медиите спрягат българина за треньор на Шкендия (Тетово)

Македонци предлагат работа на Любо Пенев - 1
Снимка: БТА

Любослав Пенев е основен фаворит да поеме втория в Македония Шкендия Тетово, пише албанският сайт abc24.al, който се позовава на македонски медии. Преди седмица заради поредица от слаби резултати тимът се раздели с босненския си наставник Бруно Акрапович. В момента Шкендия изостава на цели 7 точки от лидера Вардар Скопие. Опция за поста доскоро е бил албанският наставник Мирел Йоса, който през миналия сезон вкара Шкендербеу в групите на Лига Европа. Той обаче е подписал преди дни с ФК Тирана.

Според друг сайт - lajm-press.com, Пенев вече е провел разговори с ръководството на Шкендия, което му е поставило за цел да гони класиране за Лига Европа. За последно Любо води Литекс в "Б" група през пролетта на тази година. От македонския клуб, който е припознаван и от етническите албанци в страната, се надяват до подновяването на шампионата след паузата за световните квалификации да ангажират 50-годишния Любослав Пенев.

Интересно е обаче как от Шкендия ще успеят да покрият високите финансови претенции на специалиста. Именно разминаването в това, което клубът може да предложи на Любо, и исканото от него може да се окаже голямата пречка. Бившият национален селекционер досега не е водил тим от чужбина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА