Last news in Fakti

11 Декември, 2016 10:24 1 057 1

Реал (М) с нова страхотна победа

  • реал (м)-
  • депортиво ла коруня-
  • серхио рамос

Рамос парафира в последните секунди драматичния обрат над Депортиво Ла Коруня

Отборът на Реал (М) отново участва в голово шоу. Кралският клуб водеше с 1:0 при домакинството си на Депортиво, но допусна обрат само в рамките на няколко минути. При 1:2 обаче възпитаниците на Зинедин Зидан отново доказаха защо са понастоящем лидери в Примера и успяха да се доберат драматично до победа с 3:2 в срещата от 15-ия кръг на Ла Лига.

Без извадените от групата Кристиано Роналдо, Карим Бензема и Лука Модрич Зизу сглоби цял нов квартет в атака: Марко Асенсио, Иско, Хамес Родригес и Алваро Мората. Данило и Начо Фернандес пък получиха шанс в защита.

Промените си казаха думата и през първата част на двубоя европейските шампиони не показаха истинското си лице и двете нули се запазиха.

Второто полувреме обаче започна ударно за мадридчани. В 50-ата минута Алваро Мората получи топката от Иско, обърна се рязко и я изпрати с мощен шут по диагонала от около 25 метра в противниковата врата, откривайки резултата в полза на "белите".

Радостта на Реал обаче бе кратка, защото в рамките на само две минути резервата в редиците на гостите - Хоселу, заби два бързи гола. В 63-ата минута бившият голмайстор на дубъла на "Белия балет", реализира със силен удар, изравнявайки резултата. При повторението се видя, че преди това е имало и нарушение в атака на Андоне, но реферът не спря играта и голът бе зачетен като редовен. В 65-ата отново последните двама бяха замесени. Андоне центрира, Хоселу изпревари Рамос и за втори път промуши топката в мрежата зад Кейлор Наваш за 1:2.

Това обаче не бе краят на драмата. Последната дума предстоеше да бъде на Реал. В 84-ата резервата Мариано Диас изравни след центриране отдясно и насочване на топката във вратата по-скоро с рамо, отколкото с глава.

В 92-ата минута победата на домакините бе подпечатана от една от емблемите на тима - Серхио Рамос. След центриране на Кроос от корнер бранителят не бе добре покрит на първа греда и вкара за 3:2.

С този изстрадан успех, "лос бланкос" приключват участието си в Примера за календарната година и ще се концентрират върху Световното клубно първенство. Тимът може да е доволен защото запазва аванса си от 6 точки преднина на върха в класирането пред вечния съперник - Барселона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кака

    1 0 Отговор
    Недей батко, галактически спектакли и феномени боравещи с коженото кълбо. Какви поредни футболни драми! :)