Last news in Fakti

29 Декември, 2016 00:23, обновена 29 Декември, 2016 00:28 785 0

Тотнъм отнесе Саутхемптън като гост

  • тотнъм-
  • саутхемптън-
  • червен картон

Спортен шанс и червен картон помогнаха на възпитаниците на Маурисио Почетино

Отборът на Тотнъм записа ценна победа с категоричното 4:1 като гост на Саутхемптън в среща от 18-я кръг на Висшата лига на Англия.

"Шпорите" инкасираха ранен гол още във 2-ата минута, след като Уорд-Праус центрира от левия фланг, а Ван Дайк скочи най-високо в наказателното поле и с глава откри резултата в полза на домакините.

До края на първата част обаче лондончани се добраха до равенството. В 19-ата минута след щастлив рикошет в противников футболист топката стана много удобна за Деле Али, който с глава я прати неспасяемо в сглобката.

През второто полувреме двубоят на "Сейнт Мери" стана още по-интересен. Тотнъм направи пълен обрат в 52-ата минута с попадение на Хари Кейн. Нападателят не бе добре пазен от Ромеу и засече центрирането от ъглов удар на Кристиан Ериксен за 2:1 в полза на Тотнъм.

Само пет минути по-късно Тотнъм получи дузпа. Деле Али се отскубна и бе повален от Нейтън Редмънд, който беше изгонен с директен червен картон от рефера Майк Дийн. Хари Кейн обаче стреля високо над вратата и интригата остана жива.

До края гостите се възползваха от численото си превъзходство и затвориха мача след нови 2 гола - дело на Деле Али и на влезлия като резерва Сон Хюн-Мин.

Така Тотнъм завърши календарната година с рекорден брой спечелени точки и вече е само на точка от четвъртия във временното класиране Арсенал. Саутхамптън заема 8-ото място в таблицата. За тима това бе едва втора загуба през собствена публика от началото на сезона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА