6 Януари, 2017 19:24 1 173 2

Екълстоун: Фетел не печели заради Ferrari

  • ferrari-
  • mercedes-
  • екълстоун-
  • формула 1-
  • фетел

"Ferrari' не е реална конкуренция на Mercedes", заяви шефът на Формула 1

Екълстоун: Фетел не печели заради Ferrari - 1
Снимка: БТА/АР

Шефът на Формула 1 Бърни Екълстън защити Себастиан Фетел от критиките за представянето му през сезон 2016, когато не спечели нито една победа. В доста от състезанията германецът остана в сянката и на съотборника си във Ferrari Кими Райконен, но според Екълстън той не е можел да направи нищо повече.

„Не е негова вината, че не побеждава. Причините са в колата и отбора. Ferrari просто върви надолу след раздялата с Шумахер и Тод. При тях просто работят твърде много италианци“ заяви той пред вестник „Билд“.

„Нямам нищо против Италия, но да водят успешно отбор просто не е заложено в тяхната ДНК. Ferrari се нуждае от освежаване. Иначе съм сигурен, че Себастиан прави всичко по силите си“ добави Бърни.

„Неговата мисия се нарича Ferrari и аз зная, че той иска да успее в този отбор. Не смятам обаче, че те ще бъдат конкуренти на Mercedes през новия сезон, който пак ще има най-добрия мотор. Изравняването може да стане с промяна в правилата за двигателите, което трябва да бъде направено възможно най-скоро“ каза още Екълстън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 име

    1 0 Отговор
    сега колата бе проблем.нали стана многократно шампион? нека да не мрънка.
  • 2 Чичу Ади

    0 0 Отговор
    Големия шампион със съотборник Уебър и най-добрата кола.... Първо Рикардо го разкри, сега и отлежалата водка Финландия му разказа играта. Слагайте в Мерцедес охлюва Маса и ще гледаме Хамилтън да чупи рекордите на Михаел Лунд Свиндал.