2 Февруари, 2017 09:57 600 0

Рома на полуфинал след драма

  • рома-
  • чезена-
  • купа на италия-
  • джеко-
  • тоти-
  • дузпа

„Вълците” елиминираха Чезена с дузпа в последните секунди и ще срещнат Лацио

Рома на полуфинал след драма - 1
Снимка: БТА/АР

Рома е последният полуфиналист в турнира за Купата на Италия. “Вълците” победиха трудно у дома втородивизионния Чезена с 2:1 в срещата помежду им от четвъртфиналите на надпреварата и в следващия кръг ще срещнат градския си съперник Лацио.

В 25-ата минута гостите можеше да поведат, но след удар на Муса Коне топката се отби от гредата. В ответната атака пък Един Джеко пропусна за домакините.

След почивката Един Джеко (68) успя да изведе „вълците” напред в резултата след пас на Стефан Ел Шаарави. Чезена обаче бързо изравни чрез Лука Гаритано (73) при неразчетено излизане на вратаря Алисон.

Мачът отиваше към продължения, но в последните секунди на добавеното време Кевин Строотман се сблъска с вратаря Федерико Алярди и Рома получи дузпа, а ветеранът Франческо Тоти (90+7-дузпа) бе безпогрешен от бялата точка за крайното 2:1.

Така Рома се класира за полуфиналите и ще срещне Лацио в два мача за излъчване на един от финалистите в турнира. Първата среща е на 1 март, а реваншът е на 5 април. Другият полуфинал е между тимовете на Фиорентина и Наполи и Ювентус.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА