Last news in Fakti

5 Февруари, 2017 09:43, обновена 5 Февруари, 2017 10:59 741 0

Сноуборд в Банско, футбол в Африка и Супербоул

  • банско-
  • африка-
  • супербоул

Изминалата седмица бе много емоционална за родните фенове на спорта. Станахме свидетели на впечатлявашото представяне на българските състезатели по сноуборд на надреварата в Банско, продължихме да следим финалните сблъсъци от турнира за Купата на Африка. Тенис битките от Тайван и за купа "Дейвис" задържаха интереса ни, а от Супербоул очакваме един зрелищен спектакъл, както обикновено.

1. Радослав Янков грабна първото място в паралелния гигантстки слалом

Радослав Янков триумфира в паралелния гигантстки слалом на Световната купа по сноуборд в Банско.

На финала той победи швейцареца Невин Галмарини. Българинът дръпна в средата на трасето, а две врати преди края съперникът му падна. Така Янков си отмъсти и за загубата преди 6 дни от Галмарини в Словения.

Янков прибавя към актива си 1000 точки в генералното класиране за Големия Кристален глобус, като съкрати преднината на лидера Бенямин Карл.

2. Александра Жекова спечели малкия финал в дисциплината сноубордкрос

Само ден след като голямата победа на Янков, и Александра Жекова зарадва родните фенове на зимните спортове, печелейки малкия финал в дисциплината сноубордкрос в надпреварата, която се провежда на родна земя.

В изключително силната конкуренция на Линдзи Джакобелис и Микела Мийолис, нашата представителка направи много силно спускане, успявайки да си позволи да поздрави феновете си по трибуните още преди да е пресякла финалната линия.

Победата отреди на българката седмо място в крайното класиране и нови 360 точки в класирането за кристалния глобус в дисциплината, до този момент тя имаше 460 точки.

3. Буркина Фасо открадна от Гана третото място в Африка

Буркина Фасо победи Гана с минималното 1:0 в малкия финал за третото място на турнира за Купата на Африканските нации в Габон.

“Жребците” спечелиха бронзовите медали след гол на Ален Траоре (89) малко преди края.

Тази вечер предстои големият мач за титлата, в който съперници са отборите на Египет и Камерун.

4. Свитолина завоюва първи трофей за сезона след успех в Тайван

Елина Свитолина триумфира с титлата от тенис турнира в Тайван с награден фонд 250 000 долара.

В заключителната среща 22-годишната украинка се наложи над 9 години по-възрастната от нея китайка Шуай Пън с 6-3, 6-2.

Свитолина спечели мача за 68 минути и завоюва първа титла за сезона и общо пета в кариерата си. За последно тя бе спечелила трофей в Куала Лумпур миналата година.

Украинката ще запази своята 13-а позиция в световната ранглиста в понеделник. Шуай Пън остава само с една титла в осем изиграни финални срещи.

5. Шоуто на Супербоул отново ще е гарантирано

В малките часове на 6 февруари предстои поредното издание на Супербоул. Веднъж в годината целият свят наистина притаява дъх, въпреки че голяма част от публиката дори не разбира напълно правилата. В тазгодишното издание на надпреварата един срещу друг се изправят отборите на „Ню Инглънд Пейтриътс“ и „Атланта Фалконс“.

В това време, ексцентричната Лейди Гага ще бъде голямото шоу на почивката на най-величественото еднодневно спортно събитие в света. Припомняме, че през миналата година в Сан Франциско, тя само изпълни американския химн преди началото.

Поп дивата ще е най-голямата звезда на „NRG Стейдиъм“ в Хюстън, тъй като новият президент Доналд Тръмп едва ли ще присъства. Ако все пак се появи на стадиона, ще стане първият действащ президент на САЩ, присъствал на Супербоул.

С годините шоуто около големия мач се превърна и в огромна рекламна платформа. Понякога близо четирите часа приличат повече на изложение на бизнеса, тъй като играта е едва 60 минути, непрекъснато накъсвани заради специфичните правила.

Тази година големият въпрос е дали зрителите ще видят първия трейлър на Епизод 8 на „Междузвездни войни“ именно на Супербоул.

Каквото и да става, очаква ни нова доза емоции с този еднократен pay-per-view спектакъл.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА