Last news in Fakti

5 Февруари, 2017 21:45, обновена 5 Февруари, 2017 21:46 734 0

Новият спортен министър иска промени в системата

  • даниела дашева-
  • спорт-
  • промени-
  • система-
  • министър

Даниела Дашева смята, че липсва система в българския спорт

Новият спортен министър иска промени в системата - 1
Снимка: Министерство на младежта и спорта

Служебният спортен министър Даниела Дашева иска по-голяма организация в системата. Тя сподели, че към момента вижда много пропуски, но допълни, че от работата на предшественика ѝ Красен Кралев има и позитивни аспекти.

"Ще се опитам да освежа някои нормативни документи, защото виждам пропуски. Целта ми е да положа основите. В административно отношение да има по-голяма организация. Ще предложа за обществено обсъждане системата на спорта, защото в момента смятам, че такава липсва или не е обоснована на обективни факти. Трябва цялата общественост да покаже пътя, по който системата на спорта да се развива. Трябва да се промени и постановление 129 за средствата за спорт в училищата, това ще засегне голяма част от българското население", заяви министър Дашева пред БНТ.

"Не обичам думата ревизия, но тече административна и финансова проверка. Има позитивни аспекти, които няма да скрия, тъй като съм привърженик на приемствеността, но няма и да спестя онова, което не е добре", допълни Дашева, коментирайки работата на предишния спортен министър Красен Кралев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА