Last news in Fakti

5 Април, 2017 16:29 6 462 1

Калоян Махлянов ще учи японците на сумо

  • котоошу-
  • махлянов-
  • наруто-
  • сумо-
  • школа

Българинът е първият европеец, който ще тренира сумисти

Калоян Махлянов ще учи японците на сумо - 1
Снимка: БТА/АР

Калоян Махлянов стана първият европеец, учител по сумо в Япония. В присъствието на стотина гости той откри собствена школа по сумо, съобщиха японските медии. 34-годишният бивш "одзеки" се подвизаваше с прозвището Котоошу като състезател, а като треньор сега ще е Наруто. Той се раздели с школата Садогатаке и откри своя с разрешението на директорите на Японската асоциация по сумо.

Калоян е наел помещение в токийския район Сумида и планира след две години да построи нова сграда. Бившият сумист, който е родом от село Джулюница, ще тренира 20-годишния Венцислав Кацаров, който у нас се състезаваше в свободната борба при юношите до 120 кг. Младият българин вероятно ще дебютира в професионалното сумо в края на месец май. Той е висок 195 см и тежи 133 кг. Другите двама състезатели на Наруто са Котокобаяши, който е на 15 г., висок е 167 см и тежи 92 кг, и Котохонма.

Калоян Махлянов се отказа от състезателна дейност през март 2014 г., след като спечели титла през май 2008-а и заемаше втория по сила ранг "одзеки" за 47 турнира от най-престижната сумо верига в Япония.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 DUN

    1 0 Отговор
    Браво Калояне! Добре, че има и такива, като теб, защото другите ни бг-постижения са от срамни по-по-най..... !! Да си жив и здрав!!