Last news in Fakti

7 Април, 2017 14:26 1 214 1

Ултраси протестираха с ... бурки (ВИДЕО)

  • аик-
  • ултраси-
  • протест-
  • закон-
  • бурки

Феновете на АИК намериха "вратичка" в нов закон

Ултраси протестираха с ... бурки (ВИДЕО) - 1
Снимка: youtube

Част от привържениците на АИК сложиха бурки и облечени по този начин изгледаха от трибуните двубоя от първия кръг на швдското първенство срещу Хекен (0:0). Феновете обясниха, че решението им е в знак на протест срещу новия закон, който забранявя носенето на маски по стадионите. Те обаче се възползваха от липсата на забрана за носене на религиозно облекло и дори опънаха транспарант с надпис" Благодарим ви за вратичката", визирайки пропуска в новия правилник.

"Честно казано, плакатът ми се стори забавен. Това показва, че феновете на АИК притежават чувство за хумор. Въпреки всичко, не смятам, че влизането с бурка на стадиона ще се превърне в тенденция", коментира вътрешният министър на Швеция Андерс Игеман.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ддд

    0 0 Отговор
    да добра идея
    така ще рушат на спокоиствие
    и може да забранят религиозни облекла:)
    нищо че са толерасти