13 Април, 2017 15:30 1 044 0

Тухел: Не трябваше да играем този мач!

  • тухел-
  • атентат-
  • автобус-
  • страх-
  • борусия дортмунд-
  • монако

Отношението към нас беше сякаш е хвърлено кенче бира по автобуса, беснее треньорът на Дортмунд

Тухел: Не трябваше да играем този мач! - 1
Снимка: БТА/АР

Треньорът на Борусия (Дортмунд) Томас Тухел изрази възмущението си от решението на УЕФА срещата на тима му с Монако от четвъртфиналите на Шампионската лига да се играе 24 часа след терористичния атентат по автобуса на немския клуб. Както вече стана ясно, при зловещия акт във вторник, когато беше взривена бомба до возилото с футболистите на Борусия, пострада защитникът Марк Бартра, който бе опериран заради счупена ръка и проникване на стъкло в крайника.

Мачът се изигра снощи, а домакините отстъпиха с 2:3 на Монако. След двубоя Томас Тухел критикува остро УЕФА.

"Никой не ни е питал дали можем да играем. Бяхме уведомени с писмо, че от УЕФА са взели решение в Швейцария. Ние се чувствахме зле, такава случка остава в съзнанието. Минути след атаката единственият въпрос беше дали мачът може да се играе или не. Отношението към нас беше сякаш по автобуса ни е хвърлено кенче бира. Това ти дава чувство, че ти не си важен. У нас остава усещането, че трябва да играем и нищо друго няма значение. Ние сме извън автобуса, Марк Бартра го откарват с линейка, а на нас ни казват за това решение от Швейцария. Не се почувствахме добре", коментира Тухел.

"Оставихме решението на всеки футболист дали иска да играе. Осъзнахме на заниманието преди мача, че като тренираме се разсейваме от мислите за инцидента. Тази атака беше срещу нас като човешки същества. Нормално е всеки да бъде много уплашен от случилото се. Но всички искаха да играят. Искаше ни се да имаме повече време да преглътнем случилото се. Не получихме това време. Трябва да живеем с това, че мачът си беше пренасрочен и имахме твърде малко време", продължи треньорът на Борусия (Дортмунд).

"Всеки от нас ще трябва сам лично за себе си да се справи с инцидента. Мислите ни ще продължат да бъдат насочени към случилото се. Времето лекува", добави Тухел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА