Last news in Fakti

23 Ноември, 2011 17:25 848 0

Ракетата се отказва от Висшата лига?

  • ракетата-
  • лисицата-
  • рони о'съливън-
  • снукър-
  • висшата лига в снукъра-
  • уилямс

Висшата лига в снукъра може да загуби своето сърце и душа. Рони О'Съливън се класира за плейофите на тазгодишното издание и две победи го делят от десетата му титла. Ракетата обаче втрещи всичките си фенове и любителите на състезанието с изказването, че това може и да е последният му сезон в надпреварата. Няма спор, че О'Съливън е майстор в бързия формат на турнира и се чувства недосегаем в ограниченото време за всеки удар. Доказателство за това са деветте му трофея. Липсата на ранкинг точки обаче може да се окаже основната причина за решението на трикратния световен шампион.

„Това може и да е последното ми участие в турнира, заяви изненадващо О'Съливън. - Вече има толкова много надпревари, а сериите Players Tour Championship дават ранкинг точки, от които имам нужда. Календарът е толкова сгъстен, че Висшата лига вече не попада сред приоритетите ми", обясни Рони.

Световният номер 11 очевидно иска да върне позициите си в ранглистата и това е напълно разбираемо. Все пак О'Съливън многократно е изразявал гласно различни намерения, които в крайна сметка не е изпълнявал на по-късен етап.

Финалните плейофи във Висшата лига ще се проведат на 26 и 27 ноември. Съперник на Рони О'Съливън на 1/2-финалите ще бъда двукратният световен шампион Марк Уилямс, а другият финалист ще бъде определен от сблъсъка между Дин Дзюнхуей и Джъд Тръмп.

Както е известно, Ракетата ще пристигне в София за да изиграе демонстративен мач срещу една от младите надежди в спорта - Джак Лизовски - Лисицата. Шоуто ще бъде на 13 декември в кино „Арена Запад" в София от 20 часа.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА