4 Май, 2017 09:39 3 653 7

Кобрата срещу камерунец за световната титла

  • пулев-
  • такам-
  • световна титла-
  • джошуа-
  • кличко-
  • бокс

Българинът може да се изправи срещу Карлос Такам

Кобрата срещу камерунец за световната титла - 1
Снимка: БТА

Кубрат Пулев най-вероятно ще се бие с камерунеца Карлос Такам за световната титла в тежка категория. Това загатна промоутърът на българина Нисе Зауерланд в дните около двубоя на Кобрата срещу Кевин Джонсън (САЩ).

Българинът победи по точки американеца в зала "Арена Армеец". Срещата беше за интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация в тежка категория. Софиянецът пое огромен риск, защото при поражение той щеше да загуби своята възможност да атакува световната корона. Първоначално се смяташе, че Пулев ще трябва да се бие с победителя от двубоя Антъни Джошуа (Анг) - Владимир Кличко (Укр). Епичното дерби от стадион „Уембли“ се превърна в боксова класика. Джошуа успя да нокаутира легендата в 11-ия рунд, след като преди това беше пратен на пода в шестата част.

Веднага след срещата Кличко призна, че в договора за двубоя има клауза за реванш. 41-годишният ветеран не обяви дали ще я активира, но се предполага, че това ще стане заради огромните приходи, които двамата спечелиха от първия мач. Те ще вземат по около 10 млн. паунда от шоуто, което счупи няколко рекорда. За пръв път боксов мач пълни 90-хиляден стадион в Англия. Приходите само от билети бяха в размер на 9 млн. паунда. Над 30 млн. паунда са очакваните постъпления от платеното излъчване на шоуто на острова. Ако Джошуа и Кличко играят реванш, тогава титлата на Международната боксова федерация, която е притежание на англичанина, ще бъде овакантена. Кобрата е официален претендент за пояса и автоматично ще получи шанс да се бие за нея.

Подобна ситуация се получи и след мача Кличко - Фюри. Тогава двамата боксьори имаха клауза за реванш, която беше задвижена, въпреки че двубоят не се състоя заради психическите проблеми на британеца. Това принуди Международната боксова федерация да отнеме пояса от англичанина и да насрочи мач за вакантната титла между Чарлз Мартин и Вячеслав Глазков. Ако този сценарий се повтори, тогава Кобрата ще се изправи срещу претендента, който е най-напред в ранглистата.

Първата позиция на класацията е вакантна. Пулев заема второто място, следван от страховития камерунец с френски паспорт Карлос Такам (36 победи, 24 с нокаут, 3 загуби и 1 равен). 36-годишният биткаджия има поражения от Александър Поветкин и Джоузеф Паркър. Най-сериозното име, което е побеждавал, е на бившата жертва на Кобрата - Тони Томпсън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    11 6 Отговор
    Докога ще ни занимавате с тоя?
  • 2 До "Гост"

    8 8 Отговор
    Направи нещо значимо за да ни занимават с теб! С радост бих чел и слушал за теб ако постигнеш и половината на това което е направил Кубрат!
  • 3 врг

    8 1 Отговор
    Не го харесвам! Не разбирам от бокс и не съм фен на бокса. Личността е гнила и омърсена. Това не му харесвам.
  • 4 Скорпион29

    4 1 Отговор
    Ще има нова циркова изява с по ,,техничния" от Джошуа -Пулев
  • 5 S-line

    2 0 Отговор
    Последния мач в София беше пълна боза.
  • 6 абв

    1 0 Отговор
    Тоя клоун краде от държавата и м/у другото се прави на боксьор
  • 7 Morgoth

    0 0 Отговор
    Пулев е финансово непривлекателен. Единствения начин да стигне до мач за някоя титла е да бие всички претенденти, като на всеки мач рискува позицията си.