Last news in Fakti

2 Юни, 2017 11:12 1 671 3

Таксиджии даряват пари за емблемата на ЦСКА-София

  • таксиджии-
  • такси-
  • цска

Те се обединиха, за да помогнат за събирането на 8 млн. лв

Таксиджии даряват пари за емблемата на ЦСКА-София - 1

Дарителска кампания за подкрепа на ЦСКА организират шофьори на таксита в София, пише в. "Труд". Фенове на "червените" в една от най-обединените гилдии обещават финансово рамо на клуба за плащането на 8-те милиона лева за емблемата и символите на фалиралото дружество, които сегашните управници спечелиха на търг.
"В София има близо осем хиляди таксита и се очаква повечето от тях да дадат за каузата по минимум десет лева – заявява пред изданието Благой Божинов от "ОК Супертранс". – Някой дори са готови да дарят по 50 – 100 лева. Организацията е в ход. Надявам се да запалим и колегите от страната, а също така да активираме и стотиците фенклубовете на ЦСКА в България. Сега е моментът да помогнем конкретно на ЦСКА, но и глобално на българския футбол. Този отбор е позната родна марка на света и това е добър мотив и неутралните привърженици да помогнат".
Все още не е ясно кога точно трябва да се платят 8-те милиона лева за емблемата и символите. Победителят в търга е кредитор на ПФК ЦСКА АД и според търговския закон трябва да бъде изготвена сметка за разпределение на въпросната сума. Тя трябва да влезе в сила и тогава кредиторът, ако има да приспада свои вземания, да ги приспадне и да доплати остатъка. Има си ред на вземанията съгласно търговския закон. Първи ще са обезпечените кредитори – в случая НАП и Инвестбанк. Те ще си получат парите от сумата за марката, защото това е тяхното обезпечение. След това идват – различни такси и разноски, заплати, хонорари на адвокати, на треньори, футболисти и други служители.
Сумата 8 милиона лева не е избрана случайно за търга. Тя е платена с цел държавата в лицето на НАП да си получи дължимото от фалиралото дружество. Оказа се, че със зелената светлина за ЦСКА-София, преди година правителството е направило далновиден и явно единствено възможен ход, за да си събере парите. А от своя страна "червената общност" също може да е доволна – има отбор, без да носи морално бреме за ощетяване на данъкоплатците.
Към момента всичко това е на теория. За да стане факт трябва да се плати сметката. И за целта такситата надуват клаксоните.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мани беги

    10 1 Отговор
    Е нали уж ги имал парите !? Как се наддава за нещо, като нямаш кинти??? .аси смешката да събират пари за милионер ха ха.
    Ми като феновете, ще събират пари да си я купят те и да му я дават под наем. Какво, ще му правят дарения все едно е социално слаб !?
  • 2 Свилен

    1 1 Отговор
    Давайте сметката и да плащам!
  • 3 367

    4 1 Отговор
    Глупаци. Събират пари за Ганчев. Смях в залата. Оглеждайте се за помпи в такситата, че от вашите сметки мислят да ги събират.