13 Юни, 2017 12:01 787 0

Федерер е жаден за нови успехи

  • федерер-
  • контузия-
  • тенис-
  • надал

Швейцарската звезда заяви, че няма търпение да се завърне в игра след 2-месечна пауза

Федерер е жаден за нови успехи - 1
Снимка: БТА/АР

Швейцарската звезда Роджър Федерер заяви, че няма търпение да се завърне в игра след 2-месечна пауза и е готов да продължи успешната си серия по време на сезона на трева. Федерер стартира кампанията на зелени кортове на турнира в Щутгарт тази седмица, като е поставен под номер 1 на турнира в германския град.

35-годишният швейцарец направи изключителен старт на годината, като има само една загуба в 20 мача и спечели титлите на Откритото първенство на Австралия, както и на турнирите от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс и Маями.

"Нямам никакви физически проблеми. Единственото, което ми липсва, са мачовете и игровата практика. Не искам да бъда световен шампион на тренировките", коментира Федерер, които има 91 титли в знаменитата си кариера, 18 от които от Големия шлем.

"Не искам да гледам прекалено далеч в Щутгарт. Да достигна до полуфиналите или до финала, няма да бъде толкова лошо", каза още Федерер, който в неделя тренира с добрия си приятел Томи Хаас.

Любопитното е, че 39-годишният Хаас се готви за края на кариерата си, а любопитното е, че може да срещне именно швейцареца във втория кръг в Щутгарт, ако на старта елиминира французина Пиер-Юг Ербер.

Федерер не пропусна да поздрави Рафаел Надал за десетата титла на испанеца на "Ролан Гарос".

"Това е изключително постижение. Начинът, по който той го постигна, е още по-изумителен. Но Рафа още в Австралия показа, че се завръща към най-добрите си дни", каза Федерер, който спечели трофея в Мелбърн след петсетов успех над Надал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА