10 Юли, 2017 13:56 1 115 0

Тотнъм разкри дали Зукърбърг купува клуба

  • зукърбърг-
  • тотнъм-
  • покупка-
  • акции

Ръководството на лондончани излезе с официално съобщение относно информациите

Тотнъм разкри дали Зукърбърг купува клуба - 1
Снимка: БТА/АР

Ръководството на Тотнъм излезе с официално съобщение, в което отрича медийните спекулации от последните дни, че се водят преговори за продажбата на клуба на група американски милиардери, сред които и основателя на Фейсбук Марк Зукърбърг.

Според публикациите на Острова Зукърбърг и милиардери от IT-бранша са получили предложение да закупят лондонския футболен тим срещу сумата от 1 милиард долара от инвестиционната компания "Айконик Кепитал". От 2001 година над 85 процента от акциите на клуба се държат от базирания в Бахама британски инвеститор и бизнесмен Джо Люис.

В момента Тотнъм изгражда нов стадион с капацитет от 61 500 зрители на мястото на стария "Уайт Харт Лейн", като строежът, който е на стойност 800 милиона лири, се очаква да приключи до началото на сезон 2018/19.

На 31 май тази година ръководството на Тотнъм изтегли заем от 400 милиона лири, който ще трябва да погаси в рамките на 5 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА