Last news in Fakti

24 Юли, 2017 17:02 1 354 0

Поредно признание за Стилиян Петров

  • признание-
  • награда-
  • дуисбург-
  • астън вила-
  • петров

Бившият български национал с приз „Пазител на традицията“

Поредно признание за Стилиян Петров - 1
Снимка: БТА/АР

Легендата на българския футбол Стилиян Петров беше почетен от германския клуб Дуисбург. 38-годишният бивш халф на Монтана, ЦСКА, Селтик и Астън Вила получи приза „Пазител на традицията“ заради заслугите си към футбола.

Наградата беше връчена преди контролата между Астън Вила и Дуисбург. Рекордьорът по мачове за националния отбор на националния отбор не успя да присъства на събитието в Германия и затова от негово име призът получи бившият му съотборник Алан Хътън.

Шотландецът за пореден път демонстрира шегаджийски си нрав и позира с любопитен талисман, представляващ огромно розово пиле.

„Стан винаги е бил положителен пример за всички. Той е прекрасен човек и сме щастливи, че той продължава да бъде около отбора“, заяви Хътън.

На самия мач „виланите“ спечелиха мача срещу „зебрите“ с 3:0 и получиха Купата на традициите. Точни във вратата на водения от Илия Груев тим бяха Скот Хоган (два пъти) и Андре Грийн. След това Астън Вила победи и Херта с 2:0 на финала. За успеха се разписаха Крис Самба и Гейбриъл Агбонлахор. Така бившият английски национал Джон Тери вдигна първия си трофей като капитан на тима от „Вила Парк“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА