26 Юли, 2017 12:57 629 0

Отстраниха шефа на испанския футбол заради корупция

  • вияр-
  • фифа-
  • уефа-
  • корупция-
  • задържане

Съдия отказа освобождаване под гаранция на Анхел Мария Вияр

Отстраниха шефа на испанския футбол заради корупция - 1
Снимка: БТА/АР

Президентът на Испанския футболен съюз Анхел Мария Вияр, който беше арестуван за корупция, е отстранен за една година от Изпълкома на Висшия испански спортен съвет. Както е известно, 67-годишният Вияр беше задържан през миналата седмица, заедно със сина си Горка и още високопоставени лица в испанския футбол.

Анхел Мария Вияр, вицепрезидент на ФИФА и УЕФА, поиска да бъде освободен под гаранция, но това му беше отказано. Съдия Сантяго Педрас прецени, че има голяма вероятност шефа на футбола в страната да избяга, да унищожи важни улики и да прикрие огромните си финанси.

Вияр е президент на Испанския футболен съюз от 1988 година и е една от най-влиятелните фигури в световния футбол. След отстраняването на Мишел Платини като президент на УЕФА той заемаше ръководния пост в европейската конфедерация в продължение на близо година до избирането на Александър Чеферин през септември 2016-а.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА