Last news in Fakti

30 Юли, 2017 15:58 1 615 0

Най-предан, но без нито един мач за тима

  • делач-
  • челси-
  • стаж-
  • мач

Хърватин е с най-дълъг стаж в Челси след напускането на Джон Тери

Най-предан, но без нито един мач за тима - 1

Матей Делач има договор с актуалния английски шампион Челси от 2010 година, когато „сините“ от Лондон го привличат от родния му клуб Интер Запрешич. Той обаче все още не е записал нито един мач във Висшата лига.

Когато човек се замисли кой е най-преданият играч на Челси, се сеща първо за имена като Джон Тери и Франк Лампард. След като дългогодишният капитан Тери се раздели със „сините“ от Лондон това лято и пое към Астън Вила от Бирмингам, има нов футболист с най-дълъг стаж в клуба. Името му обаче сигурно не е популярно на много от феновете на отбора. Става въпрос за Матей Делач. Вратарят има договор с тима от Лондон от 2010 година, но заради липсата на работна виза досега не е изиграл нито един мач на Острова.

Навършилият вече 24 години футболист е отдаван под наем 10 пъти за последните 10 години по цяло Европа – последователно Витес (Холандия), Динамо Чешке Будейовице (Чехия), Витория Гимараеш (Португалия), Интер Запрешич (Хърватия), Войводина (Сърбия), ФК Сараево (Босна и Херцеговина), Арл-Авиньон (Франция), пак ФК Сараево и Мускрон (Белгия). Статусът му на футболист с най-дълъг стаж в Челси обаче не се променя.

„Запознат съм с факта, че съм футболистът, който има най-дълъг договор в Челси като професионалист. Хората наскоро ми разказаха за това и трябваше да се засмеем. Това е малко комично, но така е във футбола“, споделя Делач пред goal.com.

След последното си преотстъпване в белгийския Мускрон хърватинът отново е в английската столица. „От 1 юли съм отново в Лондон и тренирам с 15 други играчи, които чакат да бъдат дадени под наем или трансферирани. Всички, които сме отдавани под наем, си имаме собствена чат група, където сме информирани кой в съответния кръг е играл най-добре. Ние всички мечтаем за Висшата лига. Без работна виза обаче това просто не е възможно. Аз съм на 24 години и научих много. Досега не съжалявам за нищо“, допълва вратарят.

Актуалният договор на Матей Делач с клуба е до лятото на 2018 година. В своята кариера той е играл за всички юношески национални отбори на родината и дори за младежите на Хърватия, но все още не е получавал повиквателна за мъжкия тим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА