Last news in Fakti

3 Август, 2017 15:56 1 378 1

Ла Лига отказа парите за трансфера на Неймар

  • ла лига-
  • трансфер-
  • пари-
  • неймар-
  • псж-
  • финансов феърплей-
  • барселона

Барселона иска клауза "Анти Реал"

Ла Лига отказа парите за трансфера на Неймар - 1
Снимка: БТА/АР

Трансферът на Неймар в ПСЖ може и да изглежда сигурен, само че явно ще бъде забавен за известно време. Това стана факт, след като испанската лига спази обещанието си и не прие парите за неустойката на играча от 222 милиона евро.

Днес по обед адвокат Хуан де Диос Креспо, заедно с още двама души, пристигнал в централата на Лигата, за да представи чека, с който бразилският нападател ще бъде освободен от договора си с Барса.

Той обаче останал неприятно изненадан, след като парите били отказани, като изтъкнатите причини за това са две. Едната е, че според правилата плащане на неустойка на играч може да се прави само между испански клубове, но най-вече заради яснота относно произхода на парите.

Както е известно Хавиер Тебас обвини ПСЖ в нарушаване на финансовия феърплей заради получаване на средства от трета страна. Очаква се сега представителите на Неймар да се обърнат към ФИФА, за да може сделката да бъде завършена.

Междувременно стана ясно, че Барселона настоява парижани да бъде включена клауза "Анти Реал", която да блокира продажба на играча от ПСЖ в мадридския клуб.

Освен това се очаква Барселона да пожелае играч от ПСЖ, избирайки между Анхел ди Мария или Юлиан Дракслер. Аржентинецът е близък до звездата на Барса Лионел Меси, но пък 23-годишният Дракслер попада в т.нар. графа "Инвестиция в бъдещето", каквито са последните няколко трансфера на Барса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Леля Гошка

    6 1 Отговор
    Лично аз дадох 50 000 000 евра тия да дойдат да ме птат от къде са парите. Първоначално се двоумяхме за Моци, но...