Last news in Fakti

6 Август, 2017 12:56 998 0

Байерн измъкна Суперкупата от Дортмунд

  • байерн мюнхен-
  • борусия дортмунд-
  • суперкупа на германия-
  • дузпи-
  • левандовски

Борусия бе на секунди от триумф

Байерн измъкна Суперкупата от Дортмунд - 1
Снимка: БТА/АР

Байерн спечели за рекорден шести път Суперкупата на Германия. В битката за отличието баварците се наложиха със 7:6, след изпълнение на дузпи, срещу носителя на купата на страната Борусия (Дортмунд). С този двубой бе дадено началото на сезон 2017/18 в германския футбол.

Играчите на Борусия започна отлично, като съумяха да поведат в резултата в 12-ата минута. Хави Мартинес загуби топката в много опасна зона, което позволи на Пулишич да се откъсне сам срещу вратаря и с лекота да реализира за 1:0.

Радостта на Борусия обаче не продължи дълго, след като Роберт Левандовски изравни в 18-ата минута. Полският нападател се възползва от отличен пробив на Джошуа Кимих и от непосредствена близост наказа Роман Бюрки за 1:1.

През следващите минути на "Сигнал Идуна Парк" преобладаваха твърдите единоборства. Един от най-дейните в тях беше Роберт Левандовски, който за малко да се сбие с Марк Бартра.

Байерн пропусна и няколко фрапантни голови положения, като с отлични намеси блесна стражът на домакините Бюрки, справил се след удари на Томас Мюлер и новото попълнение Себастиан Руди.

Така се стигна до 71-ата минута, когато Борусия отново си върна водачеството. Осман Дембеле демонстрира невероятен поглед върху играта, извеждайки зад гърба на защитата Пиер-Емерик Обамеянг. Звездата демонстрира хладнокръвие и сам срещу Улрайх го прехвърли елегантно за 2:1.

И когато дортмундци предвкусваха победата, Байерн се добра до изравнителното попадение. Левандовски игра с глава след центриране от фаул. Миг по-късно пред вратата на Борусия се заформи меле, при което най-съобразителен се оказа Джошуа Кимих, който направи 2:2. Голът обаче не бе веднага зачетен от главния съдия Цвайер, като за това бе необходимо използването на видеоповторение.

Така двубоят остана да бъде решен след изпълнението на дузпи. При тях по-хладнокръвни се оказаха баварците. Свен Улрайх спаси наказателните удари на Бартра и Роде, като по този начин донесе шестата рекордна Суперкупа на Германия във витрината на Байерн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА