Last news in Fakti

16 Декември, 2011 11:32 1 099 0

3 милиона долара за контрола с Манчестър Юнайтед

  • манчестър-
  • юнайтед-
  • азия-
  • хонконг-
  • люнг-
  • контрола-
  • турне
3 милиона долара за контрола с Манчестър Юнайтед - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Английският гранд Манчестър Юнайтед иска 3 милиона долара за да играе контрола в Хонконг по време на традиционното в последните години турне в Азия от предсезонната си подготовка през следващото лято. Исканата сума от "червените дяволи" е два пъти по-висока от платените на Ливърпул за приятелска среща в Хонконг преди две години.

Президентът на футболната асоциация на Хонконг Брайън Люнг коментира сумата така: "Те искат чисти 3 милиона. Това означава, че ние трябва да поемем всички разходи по организирането на мача, включително самолетни билети и хотел за футболистите". Капацитетът на стадиона в Хонконг е за 40 хиляди души. Ние трябва да поискаме по 1000 хонконгски долара (128 американски долара) за билет и то само, за да си възстановим разходите. При тази цена обаче не се знае колко хора ще се решат да отделят тези пари, за да присъстват на мача".

"С оглед на това смятаме, че е прекалено рискован ход да приемем условията на Манчестър Юнайтед. Ако не намерим спонсор, който да осигури солиден финансов приход, не можем да си позволим един такъв мач", допълни Люнг.

За последно Юнайтед гостува в Хонконг през 2005 година и спечели с 2:0 срещу селекцията на домакините.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА