Last news in Fakti

7 Септември, 2017 14:30 1 834 0

ФИФА реши: Преиграват мач заради съдийски гаф (ВИДЕО)

  • фифа-
  • решение-
  • преиграване-
  • съдия-
  • гаф-
  • дузпа

ЮАР и Сенегал ще играят отново мача си

ФИФА реши: Преиграват мач заради съдийски гаф (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА/АР

Световната квалификация между Южна Африка и Сенегал ще се преиграе, реши ФИФА. Срещата се проведе на 12 ноември 2016 година в южноафриканския град Полокван и завърши с победа за домакините с 2:1. През март тази година ФИФА отстрани доживот от футбола съдията на този мач Джоузеф Лампти от Гана за манипулиране на резултата от двубоя.

Решението на ФИФА влиза в сила веднага, но подлежи на потвърждение от оргкомитета на надпреварата, който ще проведе заседание на 14 септември.

Преиграването на мача ще се състои през ноември, но точната дата ще бъде уточнена допълнително.

След четири кръга в група D Сенегал е трети в класирането с 2 точки, а след анулирането на победата над Сенегал тимът на Южна Африка заема последно място с 1 точка. Лидери с по 6 точки са Буркина Фасо и Кабо Верде.

Ето и видео със ситуацията при която реферът отсъди несъществуваща дузпа в полза на ЮАР:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА