24 Септември, 2017 18:24 1 405 0

България удари Турция. На ход е Русия

  • жени-
  • волейбол-
  • турнир

„Лъвиците“ показаха невероятно здрави нерви в решаващия тайбрек, в който туркините имаха два мачбола

Женският национален отбор по волейбол постигна нова страхотна победа на Европейското първенство в Азербайджан и Грузия. Във втория си двубой от Група С тимът ни надигра Турция с 3-2 (25-17, 10-25, 25-16, 20-25, 20-18) след повече от два часа игра в Националния гимнастически център в Баку!

Това съобщават от федерацията ни по волейбол.

„Лъвиците“ показаха невероятно здрави нерви в решаващия тайбрек, в който туркините имаха два мачбола. В герой за тимът ни в края се превърна Добриана Рабаджиева, която първо направи единична блокада срещу Ханде Баладин за 19-18, а след това атакува по блокадата на южните ни съседки, топката излята в аут и волейболистките ни се поздравиха с втори пореден успех. Именно Рабаджиева стана най-резултатна с 19 точки.

17 добави страхотната Елица Василева, която също беше с основен принос за успеха. За Турция Еда Ердем отбеляза 16.

Така България си гарантира участие в следващата фаза на шампионата. В понеделник от 14:30 ч. (българско време) тимът ни излиза срещу Русия в последния си двубой от Група С. Преди него състезателките водени от селекционера Иван Сеферинов заемат второто място с две победи и актив от 4 точки.

Лидер е именно Сборная с 5 точки. Освен това с днешния успех „Лъвиците“ взеха сладък реванш за загубата от Турция в решаващия двубой от втория кръг на световните квалификации в началото на сезона, когато в зала „Христо Ботев“ тимът ни отстъпи с 2-3 гейма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА