Last news in Fakti

26 Декември, 2011 20:01 985 1

Ливърпул и Челси отново се издъниха

  • ливърпул-
  • блекбърн-
  • челси-
  • фулъм-
  • уигън-
  • „боксинг дей”-
  • уигън-
  • тотнъм-
  • торес

Фаворитите записаха неугледни равенства – 1:1 навръх „Боксинг дей”

Ливърпул и Челси подариха ново разочарование на феновете си.

Грандовете не успяха да се справят съответно с Блекбърн и Фулъм и регистрираха равенства в мачовете си от 18-я кръг на Висшата английска лига.

Ливърпул записа второ поредно равенство и общо седмо такова от началото на сезона в Премиър лийг, завършвайки при разочароващото 1:1 с намиращия се на последното място във временното класиране отбор на Блекбърн на „Анфийлд“.

Чарли Адам си вкара автогол в последната минута на първото полувреме, а Макси Родригес изравни в 53-ата, след което поредните уникални пропуски на „мърсисайдци” лишиха отбора от победата.

В миналия си мач Пуул се изложиха срещу друг аутсайдер – Уигън, завършвайки при нулево равенство след като „мърсисайдци” изпуснаха дузпа през второто полувреме.

Представянето на Челси също не е никък убедително в последните мачове.

Отборът записа сензационна победа над настоящия лидер в Англия Ман Сити след обрат - 2:1 преди 4 кръга, която прекъсна впечатляващата серия без загуба на „гражданите” от началото на сезона.

Оттогава обаче тимът на специалиста Андре Вилаш-Боаш записа 3 поредни равенства от по 1:1.

Грешката срещу проблемния Уигън (1:1), равеството срещу добре представящия се Тотнъм (1:1) и днешния Х с Фулъм отдалечиха лондончани от лидерите в борбата за титлата.

Челси не съумя да победи Фулъм на своя „Станфорд Бридж” в следколедния кръг „Боксинг дей" и завърши наравно 1:1.

Хуан Мата даде преднина на „сините" в лондонското дерби, но десетина минути след неговия гол Клинт Демпси възстанови равенството.

Домакините така и не успяха да излязат от ниското темпо, в което бяха от самото начало на двубоя и разочароваха отново феновете си.

И двата гола паднаха през втората част. В 47-ата минута Ашли Коул центрира в наказателното поле, Торес пусна към Хуан Мата, който от границата на наказателното поле вкара за 1:0.

Гостите обаче не се предадоха и измъкнаха точката с гол на Клинт Демпси. Американецът се разписа в 56-ата минута, засичайки подаване на Филип Сендерос.

Следващата седмица Челси е домакин на Астън Вила, а Фулъм гостува на Норич.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мартин Алърков

    0 0 Отговор
    za koi li put :)