Last news in Fakti

29 Декември, 2011 13:57 1 437 5

Стоичков: По-умен мога да стана, но по-прост - не

  • стоичков-
  • италия-
  • сащ-
  • каталуния-
  • интервю
Стоичков: По-умен мога да стана, но по-прост - не - 1
Снимка: БГНЕС

Легендата на българския футбол Христо Стоичков даде ново култово интервю в предаването на БНТ "Денят отблизо". Камата коментира отново полуфинала с Италия на Световното първенство в САЩ и разкри как се е променил характерът му през годините.

"Аз съм много отворен човек. Никога не съм имал проблем с големите журналисти. 20 години в Испания не съм имал проблем. Най-много се дразня, когато не знаят кога или как да ми зададат въпрос. Единствено в гората се чувствам сам. Няма как да се скараме, когато сме на маса с приятели. Единствено може да спорим, ако не сме убили някое прасе на лов", сподели легендата.

"Вече имах четири школи в Каталуния и много исках да имам и в България. Правя всичко за доброто на децата. Любовта ми към футбола никога няма да свърши. Над 120 деца тренират в Етрополе и всичко там им е безплатно. Не обичам да взема някое дете само защото е на някой приятел. Затова правим всичко честно и прозрачно. Когато им се карам, те ме обожават, защото тогава им казвам истината. Направихме им подаръци за Коледа, защото така показваме уважение. Аз не искам на мен да ми правят подаръци, имам си всичко".

"Най-голямата ми мечта като футболист я открадна един французин. Пълен бездарник, на когото няма да спомена името, защото не заслужава. Той се подигра с мен, със съотборниците ми, с целия български народ. Имах възможността да се видя с този човек, но никога няма да му простя. Наплюх го в очите най-демонстративно".

"Сега съм по-улегнал, сега си правя изводи. Продължавам обаче да правя грешки и да избързвам понякога. По-красив няма да стана, по-грозен няма да стана, по-умен мога да стана, но по-прост не мога да стана. Естествено, че бях изненадан, когато получих титлата "Доктор хонорис кауза", завърши легендарната "осмица".

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BATJ

    0 0 Отговор
    По прост няма накъде
  • 2 гого

    0 0 Отговор
    Цървулът си остана цървул!
  • 3 Никола

    0 0 Отговор
    Бездарен и неблагодарен народ сте.Защо го плюете човека като е направил много за България,дарява постоянно пари на домове за сираци и е донесъл много валута в огруханата ми страна.Прост народ слаба държава.Дарете Вие 50 лева и след това го плюйте------------
  • 4 BOBO

    0 0 Отговор
    "Цървул трандафор не става" той сам го казва това, ама знае ли , че важи за него.......
  • 5 Вече не вярвам на политици!

    0 0 Отговор
    Наистина сме неблагодарни. Може ли някой да ми припомни кога през последните 60-70 години някой политик е прославил толкова България. Че е чепат характер и говори просташки е вярно, но колко от нас говорят и се държат така, а нищо не са направили. Нека не забравяме, че е майстор на топката и толкова. Винаги е играл с цялото си сърце и душа. Колко от нас могат да кажат, че правят така ...