Last news in Fakti

14 Декември, 2017 13:29 1 354 0

Феновете на Милан съсипаха Донарума

  • донарума-
  • милан-
  • фенове-
  • критика-
  • договор-
  • райола

Хвърлиха вината върху Мино Райола

Изключително негативното отношение на феновете на Милан към талантливия млад вратар Джанлуиджи Донарума взе връх по трибуните на „Сан Сиро“ при победата с 3:0 над Верона за Купата на Италия. Той стана обект на безмилостна атака от страна на привържениците на тима, което пък доведе до нервен срив в таланта и се наложи да бъде успокояван.

Тифозите на „росонерите“ опънаха плакат срещу 18-годишния страж, който през лятото разигра цяла сага около подписването на новия си договор с клуба. По време на срещата с „мастифите“ на трибуните беше опънат транспарант с надпис: „Психологически натиск ли е да ти дадем 6 милиона евро на сезон и да подпишем с този паразит брат ти? Време е да си ходиш... нашето търпение към теб приключи!“

Нервите на Донарума, сочен за наследника на Джанлуиджи Буфон, не издържаха и в интернет се появиха кадри как той плаче в съблекалнята, а капитанът Леонардо Бонучи прави опити да го успокои.

През лятото Джанлуиджи Донарума дълго време се дърпаше от подписването на нов договор с Милан, но в крайна сметка подписа до 2021 година. Тогава в тима като резерва беше привлечен и 9-години по-възрастният му брат Антонио, който също е вратар и през миналия сезон играше в гръцкия Астерас Триполис.

Спортният директор на Милан Масимилиано Мирабели хвърли вината за атаките към вратаря върху неговия мениджър Мино Райола. Наскоро агентът поиска анулиране на новия договор на Донарума, тъй като бил подписан под въздействието на психологически натиск. Според Мирабели поведението на феновете също не е правилно.

“Говорих с Донарума и той не ми каза, че иска да напусне. Разбираме разочарованието на феновете, но случващото се не е по негова вина. Знаем откъде идва всичко и ще реагираме. Нямам планирани срещи с Райола. Няма какво да си кажа с него. Донарума има договор до 2021 година. Нямаме намерение да го продаваме. Той обича клуба. Трябва да го защитим от господина, който се опитва да ни разруши. Един ден Джиджо ще разбере кой е бил добрия и кой лошия”, коментира спортният директор на Милан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА