Last news in Fakti

11 Януари, 2012 12:07 1 228 2

Какво ще се случи с ЦСКА ?

  • цска-
  • зику-
  • мораеш-
  • делев-
  • платини-
  • шеридън-
  • гърция-
  • лудогорец-
  • "а" група
Какво ще се случи с ЦСКА ? - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Днес стана ясно, че ЦСКА ще се раздели със Спас Делев. Тази новина идва след като се разбра, че от клуба са продадени още Янис Зику и Грегъри Нелсън - все офанзивни футболисти. На дневен ред стои намерението на "червените" да се разделят с Мишел Платини, който имал труден характер, както и с бразилеца Жуниор Мораеш. Но не бяха ли именно тези играчи гръбнака на ЦСКА през есенния полусезон ?

След започването на шампионата в българския гранд акостираха футболисти, за които се казваше, че са от голяма класа. Това се оказа правилно - Зику реализира 14 гола в 19 мача и стана голмайстор на "А" група за есенния полусезон. Мораеш пък, въпреки забавянето при картотекирането, се оказа изключително полезен кадър в атаката на "червените". Нападателите в отбора успяха да покажат доста добри игри и неслучайно се коментираше, че тимът има най-силното нападение в България. Но бе ли нужно на ЦСКА да продаде всичките си офанзивни футболисти на знайни и незнайни отбори ? Може би ръководството трябваше да изчака с трансферирането на нападателите си. Дори Шеридън, който не бе особено долюбван от феновете на ЦСКА, не се завърна. Той остана за още 6 месеца в Шотландия.

И така на дневен ред остана въпросът, който може би всеки един привърженик на "червения" клуб си задава в този момент: "Защо ЦСКА остана без нападатели ?".  Ако бъдат продадени Платини и Мораеш, както все по-усилено се говори, то тимът от "Борисовата градина" остава с двама чисти нападатели - Станислав Костов и Станко Йовчев - млади футболисти с епизодични прояви за отбора, недоказали се още в големия футбол, които може би няма да могат да помогнат пълноценно на отбора във важен момент като този.

Сега става ясно, че ръководството на "червените" ще привлече няколко нови италиански футболисти. Много играчи ще бъдат на проби на лагера на тима в Гърция. Отново се очакват класни чужденци като Зику и Мораеш. Но има големи съмнения, че новите няма да могат да ги заместят. В средата на шампионата ЦСКА е на върха заедно с Лудогорец. Грандът отново е сочен като фаворит за шампионската титла. И в тази връзка въпросът е: "Не беше ли по-добре отборът, вече обигран и сплотен, да изиграе целия сезон заедно, а не да се изгражда нов отбор по средата на кампанията ?". Това ще покаже само времето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    ха-ха - "големия футбол"!!! :)
  • 2 джеки

    0 0 Отговор
    Пияндетата от Титан-ше ги продадът после като ЦСКА-го закъса ,ще се разделят и с клуба --това име целта.Тоя отбор все страда от бу...ци за съжаление