3 Януари, 2018 18:27 1 040 3

Невероятно! ЦСКА е вторият най-силен гост в Европа

  • цска-
  • гост-
  • класация-
  • манчестър сити-
  • барселона

"Червените" са пред Барселона, изпревари ги само Манчестър Сити

ЦСКА попадна в престижна европейска класация. Според статистика на сръбския сайт mozzart-sport.com през този сезон отборът на Стамен Белчев отстъпва само на Манчестър Сити при представянето си като гост.

Звездната селекция на Пеп Гуардиола няма загуба в 11 поредни срещи като гост, което ги поставя еднолично на върха на импровизираната класация. Веднага след Сити се нарежда ЦСКА в компанията на италианските Наполи и Палермо. И трите отбора са непобедени вече 10 от 10 срещи навън.

„Червените“ изпреварват и Барселона, които имат 9 от 9 заради по-малкото си шампионатни срещи през тази кампания. Със също толкова мачове без загуба като гост са английският Дарби от Чемпиъншип и шотландският Килмарнък, но постижението на първите е от 13 срещи, а на вторите - от 10.

Любопитно е също, че от последните 6 мача като гост лидер в цяла Европа е френският Лион, който има 6 поредни успеха при голова разлика 21:3. След това в подреждането са холандският Аякс, английският Ливърпул, чешкият Пилзен, португалският Спортинг и други. На девето място в това класиране е родният шампион Лудогорец, който има 5 победи и 1 загуба при голова разлика 15:3.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прост

    4 6 Отговор
    Разсмяхте ме :)
  • 2 Спокоен пор

    1 2 Отговор
    Епа нали Лупи създаде този отбор, къде е пипнал Лупи .....
  • 3 от Ловеч

    2 3 Отговор
    само ЛИТЕКС