9 Януари, 2018 15:55 1 613 2

Кануист пробута допинг на съперник

  • кану-
  • сузуки-
  • допинг-
  • съперник-
  • наказание

Японецът Ясухиро Сузуки допингирал умишлено свой конкурент

Японският кануист Ясухиро Сузуки беше дисквалифициран за осем години, след като се доказа, че умишлено и най-коварно е подхвърлил допинг на свой основен конкурент, вследствие на което, той е бил наказан и отстранен от състезания.

Подлата си постъпка Сузуки е извършил през септември миналата година по време на националното първенство, което било и квалификация за включване в националния отбор за олимпийските игри в Токио през 2020 година.

25-годишният Сейджи Комацу бил основен конкурент на 32-годишният Сузуки и той решил да го елиминира, като сипе в напитката му анаболния стероид метандиенон. Комацу се проваля на допинг теста и е отстранен от първенството, но подава жалба. Японската антидопингова агенция провежда разследване, в хода на което се разплита аферата.

В решението за наказание на Сузуки се отбелязва, че той и друг път е постъпвал подло със съперници. По време на състезания и тренировки той крадял и криел части от екипировката им, за да получи предимство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баче Кико

    4 0 Отговор
    На това му се вика спортна злоба.
  • 2 Юро НюМан

    4 0 Отговор
    А на снимката каякар - знаем ли кое е кану и кое каяк??