Last news in Fakti

10 Януари, 2018 16:06 1 752 0

Наказаха двама футболисти до живот заради черно тото

  • малта-
  • наказание-
  • до живот-
  • уефа-
  • черно тото-
  • играчи

Общо шестима малтийци с наказание от УЕФА

Шестима малтийски младежки национали по футбол получиха наказания за лишаване от състезателни права от Европейската футболна асоциация (УЕФА), като двама от тях изгарят до живот.

УЕФА обясни, че решението за това наказание е вследствие на разследването на два мача от Европейските квалификации срещу Черна гора и срещу Чехия. Черна гора е спечелила мача с младите малтийци с 1:0, докато Чехия е празнувала убедителна победа със 7:0, като и двата мача са се играли през март 2016 година. Предполага се, че определени престъпни кръгове са се облагодетелствали финансово от тези мачове.

Емануел Брифа от малтийския елитен клуб Флориана и Кайл Чезари от Моста са наказани с лишаване от право да се занимават с каквито и да било дейности във футбола повече, тъй като "са действали по начин, с който са оказали незаконно или неправомерно влияние върху резултата с цел придобиване на печалба за себе си или за трета страна ".

Бившият шампион на Малта - Биркиркара, има трима наказани футболисти. Райън Каменцули е наказан за година и половина, докато халфът Люелин Кремона и нападателят Люк Монтебело ще трябва да изтърпят лишаване от права за една година. Самир Араб от отбора на Балзан ФК е наказан с лишаване от състезателни права за две години.

Четиримата футболисти, които ще трябва да прекратят временно кариерите си, са санкционирани, тъй като не са информирали своевременно и доброволно УЕФА и с тези си действия са помогнали на престъпната група, занимаваща се с манипулации, да уреди мачовете за необходимия резултат.

От Европейската футболна централа добавиха, че е имало разследване и срещу седми малтийски национал - Матю Кармона, но там делото е прекратено, без да бъдат намерени каквито и да било доказателства за вина и съучастие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА