Last news in Fakti

2 Февруари, 2018 10:01 1 582 1

Барселона взе крехък аванс срещу Валенсия

  • барселона-
  • валенсия-
  • купа на испания-
  • суарес

Каталунците се наложиха с минималното 1:0

Барселона победи у дома Валенсия с минималното 1:0 в първа среща от полуфиналния им сблъсък в турнира за Купата на Краля. Каталунците, които са рекордьори с 29 спечелени трофея, достигат тази фаза на турнира за осма поредна година.

Гостите бяха без трима основни футболисти - Езекиел Гарай, Жофри Кондогбия и Гонсало Гуедеш, които лекуват различни травми.

Почти през целия мач действията се водеха в половината на Валенсия и пред вратата на Доменек. Бранителите на „прилепите” обаче се справяха успешно с всяка една от атаките на домакините, които нямаха късмет при нито през центъра, нито по крилата. Гостите рядко поглеждаха в предни позиции, но и не допуснаха сериозни голови положения пред вратата си през първата част.

След почивката картината на терена не се промени особено до 67-ата минута, в която Лионел Меси центрира почти от аутлинията и оставеният непокрит Луис Суарес се разписа с глава за 1:0. В 74-ата минута появилият се като резерва Филипе Коутиньо отправи красив удар от далечна дистанция, но Доменек успя да го отрази.

До края на мача двата тима продължиха да действат предпазливо, като все пак каталунците бяха по-активни и търсеха втори гол, с който окончателно да си решат нещата още в тази среща, но пропуски направиха Пако Алкасер и Лионел Меси. Нов гол не падна и Валенсия ще има своите надежди на своя „Местая” след седмица на 8 февруари от 22:30 часа българско време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МММ

    0 0 Отговор
    Не заставайте така срещу реал че Роналдо дебне.