Last news in Fakti

14 Февруари, 2018 05:15 1 765 4

Федерер: Тенисистите заслужават повече пари

  • федерер-
  • тенис-
  • пари-
  • наградни фондове

Швейцарецът се съгласи с исканията на колегите си

Устремилият се към първото място в световната ранглиста по тенис Роджър Федерер заяви, че е нормално играчите да искат да получават по-големи суми от наградните фондове на турнирите. Швейцарецът, който в кариерата си е спечелил 115 милиона долара само от представянето си на корта, обясни това като правене на бизнес, пише "Sportal".

"Винаги е било едно и също. Ние искаме повече пари, турнирите искат да ни плащат по-малко. Това е бизнесът и е нормално, така че винаги има дискусии. Ние и бизнесмените, които осигуряват наградите, сме много подобни. Ние носим екипи, те са с костюми. Ние сме по-млади, те са по-възрастни. Между нас има динамика и всяка от страните се нуждае от другата. Играчите трябва да разберат гледната точка на организаторите и обратно", каза Федерер.

"Мисля, че в момента тенисът се развива все повече и повече, така че само заради това е нормално играчите да искат повече пари. Правилно е да се иска парите от наградни фондове да се увеличат. Иска ми се да видя повече играчи да могат да живеят спокойно от това, което изкарват на корта", завърши Федерер. През тази седмица носителят на 20 титли от Големия шлем ще играе на турнира в Ротердам.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    2 2 Отговор
    И аз искам ама нямаааа. Как не ги е срам тия от елита. 115 милиона само от наградни фондове, от рекламите сигурно има още двойно, сигурно има и някакви бизнеси или е инвестирал и е акционер в такъв и мрънка за още. Тцтцтцтц

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    като ти викаше едно време баща ти - "тренирай по 10 часа на ден сине" теб те мързеше и ходеше да пупиш зад блока...коментирай сега.
  • 4 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Няма как дел Потро,Цонга или Димитров да искат по-вече пари от наградни фондове ! Нормално е ,този, който има най-много, той да иска !!
    И Р.Федерер не ги иска за себе си - неговата кариера е почти към края си. Той каквото е спечелил - спечелил е...и на корта и в живота !! На корта се забавлява! Дал му Господ здраве, сила и умения....., нека си ги има години напред !
    "Иска ми се да видя по-вече играчи да могат да живеят спокойно от това, което изкарват на корта"
    Казвайки това, много добре знае колко и какъв труд полагат колегите му тенесисти.
    Някой може да попита : -Производителен ли е този труд ? И да не му харесват 250-те милион долара /ориентировъчно/ на Роджър.
    Ами да се запрята и да кяри по-вече !!!