26 Януари, 2012 16:00 865 0

Надал пречупи Федерер и е на финал

  • надал-
  • федерер-
  • джокович-
  • тенис-
  • мъри-
  • australian open
Надал пречупи Федерер и е на финал - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вторият в световната ранглиста Рафаел Надал се наложи над швейцарския тенисист Роджър Федерер с 6:7(5), 6:2, 7:6(5), 6:4 в Класика №27 между двамата. Въпреки че загуби първия сет след неособено убедителна игра , той показа истинското си "Аз" и се върна в мача по познатия на всички начин, за да триумфира с победа и да се класира за финал на Откритото първенство на Австралия.

Това бе 10-а среща между двамата велики тенисисти за "Големия шлем" и осми успех за Надал. На финала той ще се бори за титлата с победителя от двубоя между първия и четвъртия в света - Новак Джокович и Анди Мъри, който ще се изиграе утре.

"Предполагам, че Джокович ще победи, но ми се иска предчувствието да ме лъже, тъй като загубих шест поредни мача от него миналата година" - пошегува се Надал след края на срещата.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА