Last news in Fakti

30 Януари, 2012 10:00 8 913 6

Кобрата: В Германия боксът е на друго ниво

  • кубрат пулев-
  • кобрата-
  • андреа-
  • wba-
  • германия-
  • българия-
  • кличко-
  • бокс-
  • ринг-
  • титлата-
  • димитренко-
  • майкъл спрот-
  • олимпиадата-
  • лондон-
  • квоти-
  • мма-
  • коли-
  • нейков-
  • европейската титла-
  • интерконтиненталния шампион

Интервю на Теодор Николов с интерконтиненталния шампион на IBF Кубрат Пулев

Кобрата: В Германия боксът е на друго ниво - 1
Снимка: Кубрат Пулев-Кобрата

Г-н Пулев първо да Ви поздравя за страхотната първа защита на титлата Ви. Как се чувствате след срещата си с Майкъл Спрот? Възстановихте ли се от аркадата, която получихте в мача си?

Мачът не беше чак толкова тежък. Мисля, че бих Спрот безапелационно. Бях доста убедителен и всичко мина така както го бяхме планирали. Технически много добре го изиграх и Спрот бе принуден да се откаже в 10-я рунд. Физически се възстановявам добре.

Кобрата вече има 15 мача на професионалния ринг и 15 победи. Колко смяташ че може да продължи непобедимата ти серия?

Не мога да се ангажирам с прогноза. Мога да загубя още в следващия мач, а мога да ги бия и всичките наред.

Как виждаш бъдещето си? Какви са приоритетите ти? Към какво се стремиш?

Стремя се към повече победи и към световната титла. Искам да побеждавам и да вървя все по-нагоре, имам още много да се развивам.

Интересно е как реши да започнеш да се занимаваш с бокс? Кога започна всичко?

Не беше конкретно планирано решение. Веднъж баща ми ме заведе в залата и започна да ми обяснява, да показва удари и леко по-леко започнахме да тренираме с брат ми. Оттам ходихме и в други зали, докато най-накрая се спряхме на ЦСКА и там останахме. После започнах да участвам и в различни турнири, станах републикански шампион при момчетата на 48кг и това ми даде допълнителни сили да продължа да се бия като впоследствие ставах шампион и във всички по-горни формации.

А как Кубрат Пулев се превърна в „Кобрата”? Сам ли измисли прякора си?

Не, от малък винаги така са си ми викали. Дали е защото трнирах бокс или просто заради името ми не мога да определя, но този прякор си остана и до ден днешен.

Ще имаш шанса да се бориш за следващ пояс - Европейската титла. Притеснява ли те някой от конкурентите ти?

Първо още дори не е сигурно, че ще играя за тази титла. Но с който и да се бия, не мога да кажа че има с какво да ме притесни. Когато съм добре подготвен и тренирам здраво, всичко е наред.

Кобра, знам че на брат ти му предстои важно решение - дали ще влезе и той в професионалния бокс. Подкрепяш ли го? Тренирате ли заедно? Възможно ли да станете следващите братя Кличко?

Подкрепям го напълно, но всеки има свой собствен път. Ако реши да влезе в професионалния бокс, според мен, той ще победи доста противници, ще стигне и до титла. Но това решение си е изцяло негово. Не трябва да гледа от мен. Ако го реши, аз ще му помагам, ще му дам някои важни съвети. На този етап той си остава аматьор и сега на първо време ще се опита да вземе квота за Олимпиадата в Лондон.

Сега вече не можеш да вземеш участие на игрите в Лондон. Ще ти липсват ли Олимпиадите?

Не ми липсват. Беше хубаво преживяване. Исках да ида и да видя за какво става въпрос. Важното е да си участвал - на олимпийския принцип. Аз опитах, останаха ми приятни спомени и нямам желание да го правя пак, като цяло не бих казал че ще ми липсва.

Смяташ ли, че е по-силите на боксьорите ни да спечелят квоти за участие в Олимпиадата. До колкото знам последната им възможност ще е на турнирът през месец април.

Много ще е трудно, но дай Боже да вземат.

Какво според теб трябва да се направи, за да се подобрят условията за развитието на бокса у нас? Има ли нужда от строежа на нови бази?

Министърът на спорта г-н Нейков трябва да натиска всяка една зала да бъде използвана, а не да ги забравя да стоят порутени и да тънат в мизерия. И това за мен е загуба на всичко. Не мисля че трябва да се строят толкова много нови, колкото тези в експлоатация трябва да се ремонтират. Може би една нова политика да се дават повече пари за спорт ще помогне -  повече работа за по-добър спорт.

Състезаваш се за немски клуб. С какво условията в Германия са по-добри, от тези в България. Парите или отношението към бокса са основното предимство?

И двете. А и самият интерес на хората към този спорт. Телевизиите плащат милиони за да  излъчват бокс. Това всичко допринася  за подобряване нивото и популярността на този спорт. Отделно, има много спаринг партньори на които им се плаща за да те подготвят. В България го няма това нещо.

Обмислял ли си някога да започнеш да се занимаваш с ММА?

Интересувам се. Имам доста приятели, които се занимават с ММА. Не го отричам, може би някой ден, когато му дойде времето.

 Имаш ли някакъв конкретен ритуал, традиция, която да спазваш преди всеки свой мач?

Имам, то не е точно ритуал, но все пак бих го запазил за себе си и няма да го разкривам пред хората.

 Какви коли харесваш?

Нямам любим автомобил. Харесвам много различни коли. Мощните.

 Приятелката ти е известна личност. Ще е любопитно ако ни разкажеш малко повече относно това как се запознахте с Андреа? Как се влюбихте?

Запознахме се много спонтанно. Бяхме в едно кафе и явно се харесахме, и двамата имахме интерес, след това се свързахме и така. Началото на връзката ни беше уникално, пламенно.
Впоследствие се оказа, че се познаваме от година и половина преди това. Сетих се че сме се виждали и по-рано. Тогава обаче мойте приятели бяха малко груби и макар че още тогава много я харесах, нещата не потръгнаха заради тях.
Когато съдбата ти обаче е един човек, нищо не може да промени нещата. Сега сме много щастливи.

На последно място, би било страхотно ако можеш да ни разкажеш някоя забавна история, свързана с твой мач или с теб самия.

Имам много интересни и забавни истории. Няма да разказвам конкретна, но като цяло смятам че съм такъв човек, че дори когато имам важен мач и напрежението е много сериозно, аз винаги гледам да се шегувам, да правя нещата с настроение. Когато се забавляваш и става майтап, всичко е къде-къде по-лесно.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 papagal

    0 0 Отговор
    pozdravi za Kubrat,no da ima 1 na uma za nemcite ;)
  • 2 reni

    0 0 Отговор
    Браво за интервюто! Супер е!
  • 3 идиоти

    0 1 Отговор
    Първо не е интерконтинентален, а интернационален и 2ро не е на WBA, а на IBF ! Писна ми от некадърни и недоразбрали журналисти.. по BTV пък го изкарваха, че е световен шампион.. абе мислете малко бе!
  • 4 Teodor

    0 1 Отговор
    kva grozna mutra ima samo
  • 5 Андрей Кръстев

    0 0 Отговор
    golqm pich
  • 6 соти

    0 0 Отговор
    Евалата Кобра!!!! Мачкай всичките-та и ние да можем с нещо да се гордеем!!!!!