Last news in Fakti

17 Април, 2018 11:27 2 108 6

Скандалът в световния биатлон става все по-голям

  • биатлон-
  • скандал-
  • президент-
  • федерация-
  • допинг-
  • проститутки

Шефът на световната федерация бил доста облагодетелстван

Скандалът с управата на световния биатлон се разраства все повече. Вече не става дума само за укрити положителни допинг проби и разследването в тази връзка срещу вече бившия президент на федерацията Андерс Бесеберг. Има данни за корупция и са намесени проститутки, пише "Билд".

Докладът на Световната антидопингова агенция (WADA), който е на разположение на германската телевизия ARD, твърди, че руснаците в продължение на повече от десетилетие са давали подкупи на управата на Международния съюз по биатлон (IBU).

Властите, които водят разследването срещу подалия оставка 72-годишен Бесеберг, вече имат подозрения, че от 2011 година насам са прикрити 65 положителни допинг проби на руски биатлонисти. Според доклада на WADA норвежецът през последните 15 години е бил подкупван от руснаците по всички правила на изкуството.

Той е получавал най-различин облаги. От ловни пътешествия в Русия до интимни срещи с проститутки. В тази връзка вече изглежда съвсем резонно решението на Бесеберг през 2016 година да даде на Тюмен домакинството на световното първенство през 2021 година и то в момент, когато тъкмо се развихряше скандалът с допинга в руския спорт.

Счита се, че за да бъде осигурено домакинството на руския град на световното първенство, на членове на Изпълкома на IBU са плащани подкупи в размер до 100 000 евро. През февруари 2017 година управата на световния биатлон отне на Тюмен домакинството заради публичния натиск, пише "Блиц".

Както е известно, през миналата седмица в централата на IBU в Залцбург беше направен обиск от австрийските власти заради разследване във връзка с укритите положителни допинг проби. Това доведе до оставката на Бесеберг, а генералният секретар Никол Реш излезе в отпуск до приключването на следствието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фуркад

    19 6 Отговор
    Подкупите и проститутките са измислено от руснаците средство за постигане на целите им. Само и единствено руснаците ползват подобни средства. В белите държави няма нито подкупи , нито проститутки , нито допинг. Там всичко е по стандартите на библията.... Журналисти, сър....

    Коментиран от #5

  • 2 Гост

    5 10 Отговор
    Ами така е .Ушанките като не могат по друг начин да спечелят си продават г.за .Половината им нация е от прости..тки.
  • 3 pol

    10 2 Отговор
    Чудно,нито дума за"асматиците" медалисти от всички спортове!!!

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Дамяни Курестия

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "pol":

    Ааа те са западни спортисти. Моля моля. За тях небива да се пише. В Европа няма подкупи и лъжа. Само супееер големи лъжи.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 80 процентен

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "pol":

    И кривогледи шахматисти и заекващи певици и лекоатлети дюстабан - все диагнози, дето ти помагат да гълташ "онуй". Все едно не сме свикнали да виждаме черните джипове на "инвалидите" по паркингите ))) Насекъде е тай...