19 Май, 2018 11:01 903 0

Гол на Чочев не стигна на Палермо за Серия А

  • чочев-
  • палермо-
  • гол-
  • парма-
  • серия а

Парма се завърна в елита на италианския футбол

Парма спечели с 2:0 при визитата си на Специя в среща от последния 42-и кръг на италианската Серия „Б” и се завърна в елита. Чераволо (11) и Чичерити (61) вкараха головете. Така „дуковете” се възползваха от грешната стъпка на Фрозиноне и равенството му 2:2 като домакин на Фоджа, за да завършат втори в Серия „Б” и да спечелят директна промоция в Калчото. Те обявиха фалит през 2015 година и започнаха наново от Серия "Д", за да стигнат отново до Серия "А". Фрозиноне отива на баражи за място в елита, въпреки че също като Парма завърши със 72 точки, но има по-лоша голова разлика.

В същото време българският национал Ивайло Чочев вкара гол за Палермо при успеха с 2:0 в гостуването срещу Салернитана. Българинът се разписа в последната минута на първото полувреме, а другото попадение реализира Ла Гумина (86). Въпреки това сицилианци завършиха четвърти със 71 точки и ще играят баражи още с тимовете на Венеция, Бари, Читадела и Перуджа, наредили се до девета позиция в крайното класиране.

От Серия „Б” изпадат Виртус Ентела, Про Верчели и Тернана, а Асколи и Новара ще играят баражи за оставане в дивизията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА