Last news in Fakti

9 Февруари, 2012 14:29 1 868 0

Германия - със зелени екипи на Евро 2012

  • германия-
  • екип-
  • евро 2012-
  • белгия-
  • бирхоф-
  • чехия
Германският футболен съюз (ГФС) представи официално новия зелен резервен екип на националния отбор. Първият мач, в който Бундестимът официално ще използва зелените фланелки, е контролата срещу Франция на 29 февруари в Бремен. Причина за звръщането на зеления цвят в резервните екипи на Бундестима е, че през 1972 година отборът спечели първата си европейска титла, след като замина за Белгия със зелени резервни екипи. ГФС се надява, че зеленото отново ще донесе късмет и 40 години по-късно Германия да стане европейски шампион за рекорден четвърти път.

“Зеленото е цветът на надеждата. Освен това е свежо и пасва перфектно на нашия отбор и амбиции за Европейското първенство”, заяви Филип Лам по време на официалното представяне.

За последно Германия спечели титлата на Стария континент през 1996 година в Англия, където на финала победи Чехия с 2:1 след златен гол на Оливер Бирхоф в продълженията. Преди 4 години Бундестимът загуби финала във Виена с 0:1 от актуалния световен шампион Испания, който ще зашитава европейската си титла в Полша и Украйна това лято. Феновете на Бундестима ще могат да търсят новия резервен зелен екип в търговската мрежа от 24 февруари.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА