Last news in Fakti

25 Юни, 2018 12:36 2 182 0

Ще се отказва ли Салах от Египет заради Кадиров?

  • кадиров-
  • чечня-
  • покана-
  • салах-
  • федерация-
  • египет-
  • световно първенство-
  • отказване

Твърдят, че звездата на "фараоните" иска да се маха - от федерацията отрекоха

Ще се отказва ли Салах от Египет заради Кадиров? - 1
Снимка: БТА/АР

Звездата на Египет Мохамед Салах е поискал да се откаже от националния отбор след края на световното първенство. Според редица западни медии, включително „Дейли Мейл“ и „Си Ен Ен“, голмайсторът на Ливърпул не бил доволен от включването му в политически игри. Информациите конкретизират, че Салах не останал очарован от задължението да се срещне с чеченския президент Чечня Рамзан Кадиров.

Салах се видя с Кадиров в събота и беше обявен за почетен гражданин на Чечня. Това беше втората им среща. Първата беше още преди началото на Мондиал 2018 на стадиона в Грозни, където беше базата на националния отбор на Египет на световното първенство.

„Това е огромна лъжа. Няма нищо общо с истината. Чудя се как уважавана медия като „Си Ен Ен“ разпространява тези неща. Ние сме гости в земята на този човек, а той ни покани на вечеря. Подобно нещо не се отказва и е съвсем нормален жест на уважение. Твърдят, че се смесват политика и спорт. Пълни глупости. Ние сме спортен отбор и нищо не може да ни въвлече в политиката“, заяви Есам Абдел Фатах, член на управата на египетската федерация.

„Подобни информации са тотално некоректни. С цялата си отговорност мога да кажа, че Салах по време на целия си престой в Чечня беше в отлично настроение и очакваше мачовете на отбора си. Това, което пишат западните медии не е истина. Точно обратното. През целия си престой в Грозни Мохамед Салах и хората от египетската делегация изказваха възторга си посрещането, което им организирахме в Чечня“, коментира Алви Каримов – началник на чеченската правителствена пресслужба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА