Last news in Fakti

27 Юни, 2018 16:56 795 5

МОК обмисля да вкара видео игрите в Олимпиадата

  • видео игри-
  • електронни спортове-
  • олимпиада-
  • мок-
  • въвеждане

Ще се организира форум, на който ще се обсъди възможността

Международният олимпийски комитет (МОК) ще проведе форум за електронни спортове през следващия месец, за да проучи възможността един ден видео игрите да намерят своето място на олимпиади.

МОК и Асоциацията на международните спортни федерации (ГАИСФ) ще приемат форума на 21 юли в Олимпийския музей в Лозана. На него ще бъдат събрани представители на големи компании за видео игри, геймъри, спонсори и организатори на събития. Целта е да бъде изградена връзка между лидерите на олимпийското движение и електронните спортове.

Директорът в МОК Кит Макконъл заяви, че този форум ще бъде "чудесен шанс за олимпийското движение и представители на електронните спортове от цял свят да започнат дискусия, да се изслушат и да се поучат един от друг, както и да открият потенциала и възможностите за съдействие".

МОК дискутира вътрешно бъдещето на електронните спортове през миналата есен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Инкогнито

    8 1 Отговор
    Да не забравят и ,,Сварката и Белота" да вкарат МОК
  • 2 Mnogo

    6 1 Отговор
    Че гейминг света се развива мнооого бързо си е така. От няколко години непълнолетни изкарват от турнири суми които малко от нас могат да изкарат с "бачкане", пак си е така. Сега и това ако стане значи смятайте че на училище няма да ходим.. само на урицо по Starcraft, Dota и CS. Затъпяваме яко да знаете .. just saying xD

    Коментиран от #3

  • 3 Лимонад

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "Mnogo":

    Въпрос на възприятие. И все пак ми се струва по полезно играенето на игри вместо гледането на телевизия или пиенето сам

    Коментиран от #4

  • 4 Mnogo

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Лимонад":

    За съжаление възпитанието в днешно време е доста занижено а пък колкото повече виртуален свят, толкова по-малко социален живот... (във връзка с пиенето).
  • 5 Доколенков

    10 1 Отговор
    И чикибойството да стане олимпийски спорт.