Last news in Fakti

10 Юли, 2018 13:57 1 866 3

Нови скандали около съдийските назначения на Мондиала

  • чакър-
  • съдии-
  • фифа-
  • назначения-
  • полуфинали-
  • световно първенство-
  • куня

Джунейт Чакър ще свири Хърватия - Англия, докато анонимен уругваец поема Франция - Белгия

Нови скандали около съдийските назначения на Мондиала - 1
Снимка: БТА/АР

Уругваецът Андрес Куня ще ръководи първия полуфинал между Франция и Белгия на световното първенство по футбол в Русия тази вечер от 21:00 часа българско време в Санкт Петербург. Ако някой бе заложил пари на това преди седмица, със сигурност щеше да стане сериозно богат. Защото подобен залог може да се сравни с такъв за триумф на Панама със световната титла.

Нито един съдийски експерт не би сложил Куня в списъка за толкова важен мач. Уругваецът е считан за абсолютен аутсайдер в съдийските среди и не е от най-добрите рефери в света. Той ръководи два мача досега в Русия: в груповата фаза при победата на Франция срещу Австралия (2:1) и успеха на Испания срещу Иран (1:0), но не може да се похвали с добри резултати. Куня бе на път да пропусне чиста дузпа за „петлите“, но имаше късмет с историческата първа помощ от ВАР да посочи бялата точка. Заради подобна грешка единственият германски съдия в турнира Феликс Брих бе наказан и след само един мач пратен у дома. На него дори ВАР не успя да му помогне.

Също доста любопитно: Франция изхвърли Уругвай (2:0) на четвъртфиналите и сега получава уругвайски съдия. ФИФА рискува двойно с това решение. Не е изключено някой да си помисли, че Франция може да отпадне заради грешно решение на неопитния южноамериканец.

Защо шефът на съдиите Пиерлуиджи Колина залага на Куня въобще за този полуфинал? От съдържателна и спортна гледна точка няма за това никакви разумни аргументи. Възможно е да се помисли, че ФИФА взима под внимание отново политически аспекти. Всяка континентална асоциация иска да бъде представена в решителните срещи със съдия, упражнява натиск, прави обещания и предлага сделки. Колина пък се опитва да остави доволни всички замесени.

Прогнозата на „Билд“ е, че след като Джунейт Чакър получи наряд за втория полуфинал между Хърватия и Англия в сряда вечер от 21:00 часа българско време, финалът ще бъде поверен на холандеца Бьорн Куйперс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Иван

    1 0 Отговор
    Нали Уругваеца е проблемен, защо сте лепнали Чакър на снимката???
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.