Last news in Fakti

21 Февруари, 2012 20:32 3 590 1

Джерард мечтал да е българин

  • стивън джерард-
  • ливърпул-
  • христо стоичков

Стивън Джерард се е преструвал, че е българин. Това призна неговият братовчед Антъни. Двамата си въобразявали, че са известни футболисти преди близо две десетилетия, когато ритали топката в градината на баба им в Хютън, Ливърпул, пише „НовСпорт”.

„Христо Стоичков бе една от звездите на Световното първенство през 1994 г.”, казва Антъни, който сега играе за Кардиф Сити. „Той биеше толкова силно онези впечатляващи свободни удари за България, точно както го правеше редовно за Барселона. Стивън и аз бяхме в градината на баба ни и се преструвахме, че сме него (Стоичков).”

Спомените връхлитат братовчеда на Джерард няколко дни преди финала за Карлинг Къп между отборите на Ливърпул и Кардиф. Двубоят е в неделя на „Уембли”. Антъни играе като защитник и се надява да вземе участие, след като болезнено си спомня за финала от плейофите в Чемпиъншип преди два сезона, когато го пропусна. Той се завърна в първия състав, докато „Стиви Джи” ще води Ливърпул на „Уембли” за първи път от 1996 г. 

„По-голямата част от моето семейство за фенове на Ливърпул”, казва Антъни, който е израснал като привърженик на „червените” от града на Бийтълс.

„Ливърпул имаше фантастичен отбор по онова време и е истински срам, че тогава не успяха да постигнат нищо. Играчи като Стив Макманамън, Роби Фаулър, Джейсън Макатийр и Джейми Реднап бяха млади, но с големи възможности и отборът притежаваше невероятен талант.”

Макар че Стивън е подписал с Ливърпул като ученик, Антъни се присъединява към градския съперник Евертън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гарин4а

    1 1 Отговор
    Чакайте, бе хора, нали Стоичков не е българин?!?!?!?!
    Нали всички се срамувате и отричате от него, или поне надълго и нашироко се аргументирате в тази посока?
    Единственото заглавие, което може да се сложи на материала според цитираните спомени е, че Джерард е мечтаел да е СТОИЧКОВ. Ама нали не е престижно да се казва добра дума за Стоичков, затова си мечтаел да е българин...:(